Gelinlik ayakkabısı seçerken nelere dikkat edilmeli

Hayallerinizi süsleyen büyük gün artık gerçek olacak. Hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Düğün salonu, gelinlik, kuaför ve daha birçok ayrıntı başınızı döndürüyor. Her şeyin eksiksiz ve muhteşem olmasını istiyorsunuz ve bunun için her şeyi planlamaya uğraşıyorsunuz. Unutulmaz bir gün olmalı ve siz de peri kızı kadar güzel görünmelisiniz.

Gelinlik ayakkabısı seçerken nelere dikkat edilmeli

gelininsepeti | Bütün bunların çok önemli olduğunu kabul ediyorum. Ama bunlardan daha önemli olduğunu düşündüğüm bir konu var: Konfor. O gece ne kadar rahat, konforlu ve sağlıklı hissederseniz o kadar güzel gözükeceksiniz ve muhteşem organizasyonunuzun keyfini sonuna kadar çıkartabileceksiniz.


Şunu bir düşünün: Her şeyi eksiksiz hazırladınız. Harika bir gelinliğiniz, çok özel aksesuarlarınız ve tüm bunları tamamlayan çok da güzel bir ayakkabınız var. Düğün günü geldi çattı. Saçlarınız, makyajınız yapıldı ve gelinliğinizi giydiniz. Artık düğün günü çılgınlığı başlıyor. Başlangıçta her şey harika. Ancak üzerinden yaklaşık bir saat geçtikten sonra sizi rahatsız eden bir şey olduğunu hissediyorsunuz. Ne mi? Ayaklarınız. Ayaklarınız ağrımaya başlıyor ve hatta bir süre sonra ayağınıza kramplar giriyor.

İşte bu dakikadan sonra düğün töreniniz ne kadar muhteşem olursa olsun, siz ne kadar güzel olursanız olun, çektiğiniz acılar bunların tadını çıkartamamanıza sebep olacaktır.

Bu yüzden küçük bir ayrıntı olarak değerlendirilen ve genellikle son ana bırakılan gelinlik ayakkabısı seçme konusunda nelere dikkat etmemiz gerektiğini bilmenin çok önemli olduğunu düşündüm.



Düğün günü, fotoğraf çekimleri, düğün töreni ve düğün sonrası organizasyonlar süresince giyebilmek için yeterince rahat olan bir ayakkabıya karar vermek aslında o kadar da zor değildir. Sizler de doğru adımları izleyerek kendiniz için en uygun gelinlik ayakkabısını seçebilirsiniz.

Adım Adım Gelinlik Ayakkabısı Seçimi:

1. Ayakkabınızın yapıldığı kumaşa karar verin: Ham ipek, krep veya saten kumaştan yapılmış ayakkabılar yaygın olarak tercih edilirler. Çünkü genel olarak gelinlinlik yapımında da bu kumaşlar tercih edilir. Sizler de bu kumaşlardan birisini tercih edebilirsiniz ya da bunlara bağlı kalmayarak farklı bir kumaş seçeneğiyle, görünümünüze benzersiz bir dokunuş ekleyebilirsiniz.


2. Ayakkabınızın rengine karar verin: Klasik yolu izleyerek gelinliğinizin rengiyle birebir aynı bir ayakkabı tercih edebilirsiniz. Bunun için ayakkabı almaya giderken yanınızda bir parça kumaş örneği götürmeniz isabetli olacaktır. Bunun dışında ayakkabınızı gelinliğinizin kumaşı kullanılarak, özel olarak da yaptırmanız mümkün. Diğer bir alternatif ise ayakkabınızı farklı bir renkte seçmektir. Buna karar verirken de aksesuarlarınızı göz önünde bulundurabilirsiniz. Gelinliğinizdense, aksesuarlarınızla uyumlu bir ayakkabı rengi tercih ederseniz hem uyumu hem de kontrastı aynı anda sağlamanız mümkün. Son olarak; özellikle aksesuar kullanmaktan hoşlanmayanlar için, ayakkabı biraz daha gösterişli olabilir. Bu kişiler inci, taş ya da pullarla kaplı ayakkabılar tercih ederek görünümlerini tamamlayabilirler.

3. Rahat bir gelinlik ayakkabısı tercih edin: En başta da söylediğim gibi gelinlik ayakkabısının konforlu olması çok önemli. Bu yüzden ayaklarınızın mümkün olduğunca rahat etmesini sağlamalısınız. Eğer gelinliğinizin boyu uygunsa ve gerçekten boyunuzu daha uzun göstermeye ihtiyacınız yoksa topuklu ayakkabı tercih etmemenizi öneririm. Topuklu ayakkabı yerine gelinliğinize uygun babet tarzı bir ayakkabı seçmeniz, eğlencenin tadını çıkartmanızda daha faydalı olabilir. Ama topuklu ayakkabı giymeyi tercih ediyorsanız, ayakkabınızın gerçekten çok kaliteli olmasına özen göstermelisiniz. Kalıbı çok özenli olmalı ve ayağınıza tam olarak uymalı. Topuğun en-boy oranına ve özellikle kesimine dikkat etmelisiniz.

4. Ayakkabınızı gelinliğinizin modeline ve düğün mevsimine göre seçin: Eğer düğününüz yaz veya bahar aylarında, gelinliğiniz de straplez veya tek omzu açık kesime sahipse, topuğu ve burnu açık, saten bir ayakkabı tercih edebilirsiniz. Ancak düğününüz kış aylarında olacaksa ham ipek ve tamamen kapalı bir ayakkabı tercih etmeniz daha uygun olacaktır.


5. Ayakkabınızın düğün mekanının şartlarına uygun olmasına özen gösterin: Düğün konseptiniz ve ayakkabı seçiminiz birbiriyle oldukça ilgilidir. Eğer düğün töreni bir plajda olacaksa, yürüyüş yolunuz taşlarla döşeli ya da tören alanı çimle kaplı bir zeminse topuklu gelin ayakkabısı giymek sizi oldukça sıkıntıya düşürebilir. Taşlar üzerinde yürümekte zorlanabilirsiniz. Bunun sonucunda da gereksiz yere strese girebilir ve hatta gülünç sahnelerin ortaya çıkmasına sebep olabilirsiniz. Çim alanda giydiğiniz topuklu ayakkabılarsa sürekli olarak toprağa saplanacak ve muhtemelen gün boyu parmak ucunda yürümenize sebep olacaktır. Eminim o gün bunların hiçbirisiyle uğraşmak istemezsiniz.

6. Ayakkabılarınızı seçerken damatla olan uyumunuzu göz ardı etmeyin: Damattan daha uzun boylu olmanız ya da çok daha kısa olmanız topuk boyunu seçmede belirleyici unsur olacaktır. Eğer zaten damatla aynı boyda ya da daha uzunsanız topuklu ayakkabı tercih etmemelisiniz. Topuklu ayakkabı giyme sevdasıyla, komik bir görüntü oluşturmanıza gerek yok. Ayrı ayrı olduğunuzda her ne kadar harika görünseniz de, unutmayın ki günün büyük çoğunluğunda aynı karede yer alacaksınız. Eğer boyunuz damada göre çok kısaysa topuklu ayakkabı tercih edebilirsiniz. Ama benden size tavsiye tüm yükü ayaklara vermektense, saç modelinizi de bu duruma uygun olacak şekilde seçerek (örneğin; yüksek bir topuz) orta boy topuklu bir ayakkabıyla gerekli uyumu yakalayabilirsiniz.

Unutulmaması Gerekenler: 

* Gelinliğinizin boyunu ayarlamadan önce mutlaka ayakkabılarınızı almanız gerekir. Son provanızda kesin olarak giyeceğiniz ayakkabıya karar vermiş olmalısınız. Aksi taktirde gelinliğinizin etekleri gereğinden uzun kalabilir ve kazalara yol açabilir ya da gerektiğinden kısa kalarak komik bir görüntü oluşabilir.

* Ayakkabınızı her ne kadar çok iyi düşünerek almış olursanız olun, en kötü senaryolara hazırlıklı olmalısınız. Bu yüzden mutlaka alternatif bir çift ayakkabı edinin. İsterseniz bu ayakkabınızın aynısından bir çift daha edinebilir, isterseniz gecenin ilerleyen saatlerinde sizi daha rahat ettirecek farklı bir model seçebilirsiniz.

Etiketler:açık gelinlik ayakkabısı, babet gelinlik ayakkabısı, düz gelinlik ayakkabısı, gelinlik ayakkabısı, gelinlik ayakkabısı kumaşı, gelinlik ayakkabısı rengi, gelinlik ayakkabısı seçimi, kapalı gelinlik ayakkabısı, taşlı gelinlik ayakkabısı, topuklu gelinlik ayakkabısı

Kaynak : bilgilikadinlar.com





Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.