Gelinlik nasıl temizlenir?

Gelinlik nasıl temizlenir sorusunun pek çok cevabı olmakla birlikte önemli olan doğru kumaşa doğru temizleme uygulamasıdır. Annenizden veya ailenizden kalan bir gelinliği giymek isteyebilirsiniz veya yeni gelinliğinizi düğünden önce veya sonra temizlemek isteyebilirsiniz. Bu nedenle öncelikle gelinliğinizin kumaşını bilmelisiniz.

Gelinlik nasıl temizlenir?

gelininsepeti | Gelinlik nasıl temizlenir  diye merak ediyorsanız öncelikle gelinliğinizi yüksek ısıda yıkamamalısınız. Çıkmayan lekeler varsa da asla uğraşmayın çünkü kumaşı tahriş edebilirsiniz. Ayrıca, çamaşır suyu veya kimyasal temizleyicileri kullanmaktan kaçınmalısınız çünkü gelinliğinizi yıpratacaktır. İşlemeler, taşlar ve boncukları olan gelinlikler daha özenli temizlenmelidir. Çünkü yıkama esnasındaki işlemlerden dolayı kumaş yıpranabilir veya işlemeleri zarar görebilir.


Daha profesyonel bir temizlik için mutlaka bir kuru temizlemeci ile görüşmenizde fayda vardır. Gelinlik kumaşlarının genelde hassas ve özel olmasından dolayı evde gelinlik temizliği çok riskli ve zor bir işlemdir. Gelinliğin muhafazası da en önemli aşamalardandır. Çünkü gelinliği dolapta asarak saklamak çabuk sararmasına neden olabilir. Gelinliği en iyi saklama yöntemi ise büyük bir kutuda sağlamaktır. Saklanan yeri kuru ve serin olması da gelinliğin uzun yıllar sararmadan durabilmesinde önemli bir rol oynamaktadır.

Kaynak : Güzel Gelinlik
https://www.guzelgelinlik.com/genel/gelinlik-nasil-temizlenir

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.