Armut vücut tipi hakkında bilmeniz gereken her şey

Armut vücut tipi Türkiye’de ve Akdeniz kadınlarında görülen en yaygın vücut tipidir. Halk dilinde basenli olarak tabir edilse de elbiseler en çok bu vücuda sahip olanlara yakışır. Hatta iddia ediyorum ki armut modeline göre gelinlik seçimi yapmak diğer vücut tiplerine göre gelinlik seçimi yapmaktan daha kolaydır. Çünkü yakışan modeller daha nettir. Neler mi, işte onun için yazının devamını okuman gerekiyor. 

Armut vücut tipi hakkında bilmeniz gereken her şey

gelininsepeti | İşte Armut vücut tipine sahip olan bayanların gelinlik tercihleri hakkında bilmesi gerekenler...

Armut Tipi Nedir?

Kalçaya göre dar omuzlar, küçük ya da normal göğüsler, incecik bir bel ve bel kıvrımından sonra dolgun kalçalar armut vücut tipi nedir sorusunun cevabıdır.

Armut vücut tipini gözünde canlandırmak için –adından da anlaşılacağı gibi- tepesi dar alt kısmı ise oldukça geniş olan armut meyvesini veya geometrik şekillerden üçgeni düşünmeni istiyorum. Vücut tipinin de tıpkı bu iki örnek gibi üst tarafı yani omuz, göğüs ve bel bölümü dar, alt kısmı ise üst tarafa göre daha geniş olacaktır.


Armut Vücut Tipi Olduğunu Nasıl Anlarsın?

Aldığın kot pantolon basenlerinden tam oturmasına rağmen her seferinde bel bölgesi bol geliyorsa, belden oturmalı etekler ya da her çeşit elbise seni daha kadınsı ve harika gösteriyorsa, kayık yaka vücudunu kum saati vücut tipi gibi orantılı gösteriyorsa sen tam bir armut vücut tipine sahipsin demektir.

Bu örnekler senin için bir şey ifade etmiyorsa hemen eline bir mezura alıp ayna karşısına geçmelisin. Göğüs ve kalça çevresini en geniş olan yerinden, bel çevresini ise en dar yerinden ölçmelisin. İdeal vücut ölçüsünün 90 60 90 olduğunu düşünürsek armut vücut tipinin ideal ölçüleri kalça en az 95 ve üzeriyken, bel en fazla 67-68, göğüsler ise maksimum 88 olmalı.

Daha net ifade etmek gerekirse kalçan omuzlarına göre daha genişse senin vücut tipin armuttur! Ya da normal ya da küçük denebilecek göğüslere sahipsen, incecik harika bir belin varsa ve bel kıvrımdan sonra kalçaların üst bedenine göre daha dolgunsa da armut vücut tipindesin.

Yine de hangi vücut tipine sahip olduğuna ilişkin kafanda soru işaretleri varsa, işinde uzman bir gelinlik firmasından yardım almalısın.

Armut Vücut Tipinin İdeal Ölçüleri

İdeal vücut ölçüsünün 90 60 90 olduğunu düşünerek armut vücut tipinin ideal ölçüler aşağıdaki gibidir.

Göğüs: 88 Bel: 67 Kalça: 114

Tabii bunlar ideali, sen 84-60-104 ya da 88-64-108 gibi ölçülerle de armut vücut tipi ölçülerine sahip olabilirsin. Sadece zayıf bir armut kadını olursun.

Armut vücut tipine sahip olup olmadığını hesaplamasını yaparken dikkat etmen gereken tek şey; her zaman kalça ölçüsünün göğüs ölçüsü ile arasındaki farkın en az 20 cm daha fazla olması...

Armut Vücut Tipine Uygun Gelinlikler

Alt bedeninin ne kadar dolgun ya da geniş olduğu önemli değil. İddia ediyorum doğru gelinlik modeli seçtiğinde seni Tanrıçaya dönüştürecek tek vücut yapısı armut vücut tipidir. Çünkü senin incecik bir belin var.

Eh, madem incecik bir belin var ve basenlerin onun yanında dolgun kalarak belinin harikalığına gölge düşürüyor o halde tek yapmamız gereken kalçalarını kamufle etmek.

Gizlenen Kalçalar

Kamufle etmemiz gereken tek yer kalçaların olduğuna göre seçime gelinlik eteklerinden başlayalım. Senin etek kesimin A kesim gelinlik modeli. Boşver şimdi hayalindeki balık gelinlik modelini. Amacımız senin muhteşem olan bölgelerini ortaya çıkarmak.

A kesim gelinlik bel bölgenden ayakucuna kadar A harfinin yazıldığı gibi hafifçe genişlediği için basen bölgen en zarif şekilde üst bedenine orantılanacak. Bu şekilde omuzların daha geniş ve kalçalarınla eşitmiş gibi görünecek.


Gelinlikte prenses kesim modeli armut vücut tipine sahip gelin adaylarına uygun olan ikinci seçenek olduğu için bu tarz etek kesimlerini de seçebilirsin. Düz ve balık formlu gelinlikleri önermiyorum. Jennifer Lopez de armut vücut tipine sahip ve sürekli balık kesim elbise giyiyor deme, onun her türlü kesimi deneyecek bir sürü kırmızı halı geçidi şansı var sen bir kez evleneceksin ve o fotoğraflar hiç değişmeyecek.

O nedenle görüneceğin en mükemmel tasarımı giymeni tercih ederim. Tabii bu senin günün aklın hala balık formlu gelinlikte kalacaksa ya da dikkatler kıvrımlı bölgelerim de olsun dersen doğru korse seçimi ile balık kesim gelinlik modeli de giyebilirsin.


Öne Çıkan Yakalar

Peki, yakan nasıl olmalı? Armut vücut tipine en uygun gelinlik yakası kesinlikle kayık yaka. Çünkü kayık yaka bir omuzdan başlayarak diğer omuz ile arasındaki mesafede yandan görünen kayık gibi bir eğim çiziyor. En derin noktası ise gerdanın tam ortasına denk geliyor. Kayık yakanı istediğin derinlikte seçebilirsin. Gerdana sıfır da olur, hafif dekolteli de olur.


Bu yaka tipi ile hem kalçan orantılanacak hem de üst bedenini daha uzun göstereceksin. Yok ben illa straplez yaka gelinlik isterim dersen de illüzyon yakalı straplez gelinlik modelini tercih etmeni öneririm.


Diğer yaka tipleri arasından boyundan bağlamalı ve V yaka da seçeneklerin arasında olabilir. Hatta boyundan bağlamalı gelinlik modeli omuzlarını daha geniş gösterecektir. Böylece yine kalçan ile omuzların arasında güzel bir orantı sağlayacağız.


V yaka tercih etmeni çok önermiyorum ama mutlaka istiyorsan dozunu çok iyi ayarlamalısın. Derine inerse öne çıkarmak istediğimiz bel bölgenden dikkat göğüs bölgene çekilecek. Karar senin!


İncecik Beller

Ve bel bölgen! Buraya hiçbir şey yapmana gerek yok çünkü zaten harika. Seçtiğin gelinliğin kumaşına göre korsesiz bile muhteşem şekil alacak olan beline kemer takmanı ve bu bölgede saten ya da ipek gibi akışkan kumaşlı gelinlikleri tercih etmeni önermiyorum. Bunlar yerine dantel gibi daha tok kumaşlar kullanılan gelinlikleri tercih etmelisin.

İncecik belini daha ince gösterecek korsajlı modeller seni sıkmayacaksa harika bir seçenek olabilir.

Belinin harikalığını vurgularken göğüslerim küçük diye şikayetin varsa o bölgeyi de drapeli kumaşlarla bir beden büyütebiliriz.

Armut Vücut Tipindeki Ünlüler

Ben söylemeden Jennifer Lopez dediğin için diğerlerini söylüyorum. Müziğin kraliçeleri Beyonce ve Rihanna, bir ara oryantal dansı ile fazlasıyla gündemde olan Shakira, hatırlar mısın bilmem ama Ghost Whisperer dizisinin hayaletlerle konuşan oyuncusu Jennifer Love Hewitt ve Sex and the City dizisinin hayalperesti Kristin Davis armut vücut tipine sahip ünlüler arasında.


Kaynak : dugun.com / Sinem Aydınoğlu
https://dugun.com/gelinlik/makaleler/armut-vucut-tipi-hakkinda-bilmen-gereken-her-sey-1572#armut-vucut-tipi-oldugunu-nasil-anlarsin

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.