2018 gelinlik trendleri

Hayatınızda tek bir gece giyecek dahi olsanız üzerinde en çok titizlik gösterdiğiniz -tercihen- beyaz, couture-seviyesindeki gelinlikleri 2018 senesinde şekillendiren trendleri sizin için mercek altına aldık.

2018 gelinlik trendleri

gelininsepeti | İşte Oggusto'nun 2018 gelinlik trendleri...

Büstiyerler Geri Döndü

Tazeleyici feminenliği ve güçlü silüeti ile önce Alexander McQueen ve Erdem gibi hazır giyim podyumlarında kendini gösteren büstiyer, gelinlik tasarımcılarının da radarında. Vera Wang’in parçalı yapıdaki tasarımının yanı sıra Inbal Dror’un kristaller ve küçük kurdelelerle gelen modeli ve formu altüst eden tasarımı ile Project Bridal öne çıkanlar arasında.

2018 gelinlik trendleri

Daha Rahat Kesimler

Kendini daha çabasız ve az resmi hissetmek isteyen gelinlerin, tıpkı düğünlerini kumsalda veya bahçe partisi eşliğinde yapmayı tercih etmeleri gibi- gelinlik seçimleri de standardın dışında kalıyor. Bu konuda müşterileri ile konuşan ve onların yönlendirmeleri ile trendin öncülerinden biri olan Marchesa’nın kabarık kollu dantelden minisi ile Viktor&Rolf ve Lela Rosa’nın flörtöz modelleri dikkate değer.

2018 gelinlik trendleri

Pantolon Da Bir Seçenek

Eğer günlük hayatınızda bir ‘elbise kadını’ değilseniz, neden evlenirken balo kıyafeti giymek zorunda olasınız ki? Hatta şanslısınız ki bu sene pantolon ve tulumlar her zamankinden daha gündemde; Monique Lhuillier’in titiz çizgili takımından Viktor&Rolf’un fiyonk destekli tulumuna standart gelinlik kavramını alt üst eden bu trend, düğünden sonra eğlenmeye giderken kıyafetinizi değiştirme zorunluluğunu da ortadan kaldırıyor.

2018 gelinlik trendleri

Uzun Kolun Seksapalitesi

Birkaç kat tülle yapılan tasarımların aksine uzun kollu ve gövdeyi tamamen saran gelinlik modelleri, ‘yeni seksi’ tanımına karşılık geliyor. Tıpkı Reem Acra defilesinin açılışını yapan fildişi zarafetindeki tasarım gibi. Bu trendi Carolina Herrera çiçek işlemeleri ile zenginleştirirken, Lela Rosa tercihini incilerden yana kullanmış.

2018 gelinlik trendleri

İhtişamlı Aksesuarlar

Alışılagelmiş öğretiler size gelinliğinizle yalnızca duvak veya saç aksesuarı takmanız gerektiğini söyleyebilir. Oysa Vera Wang’in tüylerle zenginleştirdiği Viktoryen dantelleri, Naeem Khan’ın çiçekle desteklediği dantelleri ve püsküllü küpeleri veya Elie Saab’ın kuğu kanatlarını andıran tasarımı bu öğretilerin esasında ne denli gösterişli olabileceğinin en iyi kanıtı.

2018 gelinlik trendleri

Örtünmek İçin Pelerin

Geçtiğimiz sezon ilgi çekmeye başlayan pelerinler artık her yerdeler. Uzun duvakları veya kabarık etekleri tercih etmeyen gelinler için görünümlerine ufak bir heyecan eklemek konusunda son derece etkileyici bir parça olan pelerinleri Monique Lhuillier şeffaf ve küçük noktalı ince bir kumaşla yorumlarken Elie Saab dramatik bir başlık, Zuhair Murad ise dantelden bir yelek gibi kullanmış.

2018 gelinlik trendleri

Kollarda Uçuşan Etki

Hazır giyim podyumlarını etkisi altına alan uçuşan kolları gelinliklerde de görmek pek sürpriz olmadı. Retro hareketin bir yansıması olan çan kolları Vera Wang gelinliğin geniş ve akışkan yapısı ile bütünleştirirken Theia onu silüete ekstra hacim kazandıracak şekilde tasarımına dahil etmiş.

2018 gelinlik trendleri

Önü Kısa Arkası Uzun Etekler

Tarihler 1992’yi gösterdiğinde Stephanie Seymour’un oynadığı November Rain klibi ile ilk kez görücüye çıkan önü-kısa-arkası-uzun etekli gelinlikler büyük geri dönüşünü bu sene yaptı. Galia Lahav’ın tasarımı bir hayli Guns N’Roses etkisi taşırken Sareh Nouri astara eklediği mavi desenli kumaşla trendi bir adım ileriye götürüyor.

2018 gelinlik trendleri

Yeni Beyaz: Siyah

Gelinliklerin sadece beyaz olmayacağı konusunda hemfikir olmaya yaklaşmışken, alternatif olarak bu sezon hayatımıza ‘en olmadık’ renk siyah giriyor. İnce bir kemer veya şık bir kol aksesuarının yanı sıra tepeden tırnağa görünümlerde de kullanılan siyah trendini en iyi şekilde tasarımlarına adapte eden modaevlerinin başında ise Vera Wang, Reem Acra ve Marchesa geliyor.

2018 gelinlik trendleri

Her Yerde Fiyonk

Geçmişte, şu an ve gelecekte iyi bir fiyonk, her zaman iyi bir fiyonktur. Bu gerçekten kaçmaktan çekinmeyen birçok tasarımcı da gelinlik silüetlerini fiyonkla zenginleştirmekten geri durmamış. Carolina Herrera’da kol kesimine ekstra zarafet kazandıran bir detay olarak kendini gösteren fiyonk, Oscar de la Renta’da bele iliştirilmiş ince bir kuşak, Viktor&Rolf’da ise sırt boyunca uzanan bir zincir gibi kullanılmış.

2018 gelinlik trendleri

Eteğin Bir Fazlası

Eğer silüetinizi belli eden bir tasarım ve uçuşan etekli bir elbise arasında kaldıysanız endişelenmeyin; zira bu ikisini buluşturan bir trend gelinlikleri etkisi altına aldı bile. Tek bir gelinlikle iki farklı seçeneği bir arada giymiş hissi veren bu modeller, önden ve arkadan son derece farklı ve çok şık görünmeyi başarıyor.

2018 gelinlik trendleri

Kat Kat ve Daha Çok Kat

Düğününüzde tüm bakışları üzerinizde toplamak ve herkesin beğenisini kazanmak istiyor olmanız çok doğal; ancak bunu gerçekten arzuluyorsanız denemeniz gereken doğru trenddesiniz. Farklı boydaki katların üst üste binerek zarif çizgilere gösterişli bir hacim kazandırdığı bu tasarımlar, ihtişamlı bir gelinliği en çarpıcı hali ile tanımlıyor. Marchesa katlar arasındaki geçişi belirgin kılan bir tasarımla trendi uygularken Oscar de la Renta tüllerden adeta bir bulut yaratmış. Trendi en iyi şekilde tasarımına yansıtansa, farklı kumaşların zengin dokuları ile silüete büyüleyici bir his kazandıran Viktor&Rolf.

2018 gelinlik trendleri

Kaynak : Oggusto / Zeynep Özar Berksu
https://www.oggusto.com/blog/yazar/29/Zeynep%20%C3%96zar%20Berks%C3%BC.html

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.