Düğün çiçeği ne zaman satın alınmalı?

Düğün hazırlıkları yaparken, düğün çiçeğinizin siparişini zamanında vermenin önemini de göz ardı etmeyin. Peki ama ne zaman doğru zaman?

Düğün çiçeği ne zaman satın alınmalı?

gelininsepeti | Tanışma, aşk, evlilik kararı, düğün, düğün çiçeği… “Düğün çiçeği de nereden çıktı?” demeyin, çok önemli. Çoğu çiftin mutluluk öyküsü, girişteki ilk dört sözcük ile başlasa da mutluluğun devamında bu çiçeğin de önemi büyük.

İster belediye nikahı ile evlenecek olun ister düğünle, evlenecek her çift için bir nikah veya düğün öncesi hazırlık süreci vardır. Bu hazırlıklar sırasında çiftlerin geçirdiği en zorlu süreçlerin başında ise genellikle düğün alışverişi gelir.

Bu süreçte, özellikle hanımların en büyük korkusu, önemli bir şeyleri unutmak veya o malzemeyi almak için geç kalmaktır. Düğün çiçeği siparişi de işte bu ‘geç kalınması olası’, ‘geç kalınırsa da sıkıntı yaratması garanti’ olan alışveriş başlıklarındandır.

Bir Düğün Çiçeği Sizi Rezil De Edebilir Vezir De….


Gelinliğinizin ve sizin güzelliğinize güzellik katması gereken düğün çiçeği, zaman faktörü doğru kullanılmadığında, baş ağrıtan bir sorun haline gelebilir. 2017 gelin çiçeği modelleri arasından sizin için doğru olan çiçeği, düzenlemesini, rengini veya çiçeğin kurdele, inci gibi destekleyici aksesuarlarını seçememek kadar, son ana bırakıldığı için mevcut seçeneklerden biri ile yetinmek zorunda kalmak da can sıkabilir. Özellikle de yapay çiçek değil, canlı gelin çiçekleri kullanmak istiyorsanız.

Böyle bir sıkıntı ile karşılaşmamak için bu önemli aksesuarı almanın ideal zamanını belirleyebilmek, çok önemlidir. Gelinliğinizi parlatmak yerine; sönük, uyumsuz veya demode gösterebilecek bir düğün çiçeği kullanmak ister miydiniz? Hayır, biz de hiç sanmıyoruz! Öyleyse, bu yazımız size gerçekten yardımcı olacak, buyurun detaylara bakalım…
7Unutulmaz Bir Düğün Çiçeği İçin Ne Yapmalı?

Öncelikle, ömür boyu hatırlanacak olan düğün töreninizin hemen her anında ve birçok fotoğraf karesinde kendisini gösterecek olan düğün çiçeği seçiminiz; fotoğraf albümlerinize baktığınızda sizi mutsuz etmesin diye, düğün hazırlıkları kapsamında, bu konuyu detaylıca ele almanız gerektiğini hatırlamalısınız.

Yapmanız gereken ilk iş gelinliğinize karar vermek olmalı. Bunun ardından gelen ise duvağınıza, ayakkabınıza, takılarınıza, makyaj veya takılarınızdaki renk tonlarına ve elinizde bir tane olacaksa, çantanıza uyum sağlayacak bir düğün çiçeği seçmek olmalı.


Altın, Gümüş, Bakır… Sizin Düğün Çiçeğiniz Hangisi?


En göz önündeki ve dolayısıyla en önemli aksesuarlarınızdan olan düğün çiçeği, sizin zevkinizle olduğu kadar, düğün teması ile de uygun olmalı. Gümüş ya da soğuk tonlarda gelin makyajınız, takı, ayakkabı gibi aksesuarınız varsa; düğün çiçeği demetinizden göz kırpacak altın veya bakır tonları, pek de şık durmayacaktır öyle değil mi?

Dolayısıyla, bunu hatırlamalı ve A’dan Z’ye her başlığa, bu temayı uyguladığınızdan emin olmalısınız. Mekandaki süsler, düğün davetiyesi, tabak, çanak, nikah şekeriniz, saç, takı, giysi ve aksesuarlarınız. Gerçek bir şıklık için damadın aksesuarları, düğün yaka çiçeği ve düğün arabası çiçeği de bu uyuma dahil olmalı, unutmayın.

Gelelim asıl konumuza, yani düğün çiçeği satın almak için en doğru zamanın belirlenmesine…


Düğün Çiçeğiniz, Mevsim Kurbanı Olmasın


Canlı düğün çiçeği seçerken önünüze çıkacak temel sorunlardan biri de mevsim olacaktır. Nasıl mı? Yaz günü yapacağınız düğünde, kış döneminde yetişen bir çiçeği veya tam tersi bir durumda tabii ki…

Eğer tercihiniz aynı mevsimde yetişen çiçeklerden yana olacak ise işiniz epeyce kolay. Hayal ettiğiniz çiçekler ile düğünün yapılacağı mevsimin uyuşmaması durumunda ise işiniz biraz daha zor olacaktır ama yine de korkmayın; imkansız değil sonuçta.

Bu sizin mutluluğunuz, sizin düğününüz ve istediğiniz çiçeği seçmekte de özgürsünüz. Ama konu şu ki mevsimlerin uyuşmaması durumunda; beğendiğiniz çiçeklerin, çiçekçiniz tarafından ithal edilmesi gerekecektir. Bu da düğün çiçeği siparişinizin tamamlanma sürecinin uzayacağı anlamına gelir. Çünkü mevsimi olmayan bir yiyecek gibi çiçeği bulmak da çok kolay olmayacaktır.

İşte tam da bu nedenle; düğün mekanı, mekanın dekoru, gelinlik, damatlık, takılar, davetiyeler, fotoğrafçı, balayı tatili, saç, makyaj ve benzeri tüm seçimlerinizde olduğu gibi düğün çiçeğiniz konusunda da erken karar vermenizde fayda vardır. Kimi zaman bir iki hafta öncesinden sipariş vermek yeterli olabileceği gibi kimi zaman da iki üç ay öncesinden bu işleri halletmeniz gerekebilir.


Son Dakikaya Bırakmak Mı? Sakın Ha!


İşinizi son dakikaya bırakmanız, düğün çiçeği siparişinizin size ulaşması dışında, olabilecek aksiliklere müdahale edilmesi için çok geç kalınmasına neden olabilir; yanlış çiçeklerin gelmesi, farklı renkte gelmesi, eksik gelmesi, yolda ezilmesi ve benzeri…

Oluşabilecek aksilikleri vurgulayıp, canınızı sıkmak istemesek de maalesef bunların olabildiğini, hepimiz en azından yakınlarımızın deneyimlerinden dolayı biliyor, duyuyoruz.

Vurgulamak istediğimiz asıl konu; ne kadar erken sipariş verirseniz, ortaya çıkabilecek sorunları veya son dakika gelişmelerini çözebilmek için de o kadar fazla zamanınız olacağı aslında.

Düğün sabahı gelip çattığında bu mutlu gününüzün tadını çıkarmak yerine kalp çarpıntıları ve korku içinde düğün çiçeğinizin size istediğiniz şekilde teslim edilmesi için dakikaları saymak istemezsiniz ne de olsa…


Düğün Çiçeği Gerçeği: Ne Kadar Geç, O Kadar Pahalı


Son dakika sorunlarına ek olarak, maliyet de dikkate alınması gereken önemli bir başlıktır. Bütçeniz sınırsız ise bu başlık sorun yaratmayabilir ama nispeten sınırlı bir bütçe ile güzel bir düğün ortaya çıkarmaya çalışıyorsanız; bu gerçeği sakın unutmayın.

Karar vermekte gecikirseniz; düğün çiçeği siparişleriniz için neden daha yüksek bir fiyat ödemeniz gerekebilir? Çünkü hazırlanması için makul bir süre öncesinde verilmiş olmayan bir sipariş, çiçekçinizin epeyce acele etmesini gerektirecektir.

İşlerin hızlandırılabilmesi için çiçekçinizin de kendi tedarikçisinden acele etmesini istemesi gerekecek ve siparişinizin yetişebilmesi için başka işler bırakılıp veya geri plan atılıp, sizinki özel sipariş kategorisine sokulmak durumunda kalınacaktır. Bu durumda ise maalesef gelin buketi fiyatı yükselecektir.

Zaten epeyce maliyetli olan düğün sürecini, gecikmiş kararlar vererek daha da maliyetli bir hale getirmek, siz de dahil hiçbir çift için ideal bir durum olmayacaktır.


Erken Kalkan… Güzel Düğün Çiçeğini Alır!


Oysa düğün çiçeği siparişinizi erkenden vermek size pek çok açıdan avantaj sağlayacağı gibi satın aldığınız çiçekçinin de iyi bir hazırlık süresi geçirmesine olanak tanıyacaktır. Bazı durumlarda, erken ödeme seçeneği sunarak indirim isteyebilir, pazarlık etme şansınızı arttırabilirsiniz. Bütçenizin her kuruşunu doğru ve iyi harcamanın, kendinizi çok daha iyi hissettireceğini göz önünde bulundurursak; mutluluğunuza bile katkı sağlayacağını söylersek, abartmış olmayız sanırız.

Ürün veya hizmet satın alacağınız herkesle olduğu gibi düğün çiçeği tedarikçiniz ile de erkenden konuşmalı ve gelinliğinizin fotoğrafı, düğün yeri, tarihi ve benzeri tüm detayları aktarmalısınız. Bu sayede çiçekçiniz de düğün mevsimi veya temanız ile çiçek seçimi arasında bir uyumsuzluk varsa, sizi daha en baştan uyarma veya farklı alternatifler önerme olanağına sahip olacaktır.


Düğün Çiçeğiyle İlgili “Keşke…” Dememek İçin Ne Yapmalısınız?


Çiçekçinizin doğru yönlendirmesi ile çok daha sağlıklı ve size sonradan “Keşke… “ ile başlayan cümleler kurdurtmayacak bir karar alma şansına sahip olacağınız gibi düğün zamanınız geldiğinde, çiçeğinizi sizin elinize zamanında ulaşmaması gibi sorunlar ile karşı karşıya gelme riskiniz de azalacaktır.

En akılcı yöntem; giyeceğiniz gelinlik belli olur olmaz düğün çiçeği seçiminizi de yapmanız olacaktır. Gelinliğiniz kadar genel temanızı da dikkate almalısınız, unutmayın. Bu kararlar alınmadan verilen düğün çiçeği siparişleri, uyumsuz sonuçlar doğurabilir. Böyle bir uyumsuzluk ise büyük ihtimalle çocukluğunuzdan beri hayalini kurduğunuz bu önemli günde tatsızlıklar yaşanmasına, en iyi ihtimalle canınızın sıkılmasına neden olabilir.

Düğün çiçeği için sizin tercihiniz hangi yönde olur? Yorum bırakarak bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : dugunyardimcisi.com
http://dugunyardimcisi.com/dugun-cicegi-ne-zaman-satin-alinmali/

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.