Kendi gelin buketinizi yapın!

Gelinin en önemli tamamlayıcı aksesuarlarından biri gelin buketidir. Gelin buketi fiyatları 2017 yılı için 300 ile 500 TL arasından başlayıp, yukarı doğru gitmekte. Canlı gelin buketlerinin yerini alan yapma gelin çiçeği fiyatları da hemen hemen yarı yarıya bir maliyete sahip.

Kendi gelin buketinizi yapın!

gelininsepeti | Peki düğününüz için gelin buketinizi neden kendiniz yapmayasınız. Gelin buketi yapmayı öğrenmeniz çok zor değil... kendi gelin buketinizi yapmanız kesinlikle ekstra bir ustalık gerektirmez. Siz de adım adım kusursuz bir gelin buketi yapabilirsiniz.  Haydi başlayalım!


Buketinizi yapmaya başlamadan önce ne istediğinizi, hangi rengi sevdiğinizi, hangi çiçeği sevdiğinizi, düğününüzün konseptini, gelinliğiniz ve makyajınızı düşünün. Doğru ve gerekli malzemeleri almanız için bu ön hazırlık önemlidir. Hatta bu saptamalarınızı küçük not defterinize kaydedin.

Çiçeklerinizi satın almadan önce bir çiçekçiyi, bir botanik bahçesini veya yapı marketlerin bahçe bölümlerini gezin. Bu size neyi seçebileceğiniz konusunda yol gösterecektir.

Gelin buketiniz için çiçeklerinizi çiçek pazarından, internet üzerinde bir online toptancıdan, fidanlık ve çiçek seralarından daha uygun fiyata temin edebilirsiniz.

Çok daha az para harcayarak ve her aşamasını kendiniz yaparak size ait bir buketle nasıl hissedeceksiniz; tabii ki harika!

Ön araştırma ve hazırlık size bütçeniz dahilinde hangi çiçeklerle ve nasıl bir şey yapmak istediğiniz konusunda yardımcı olacaktır. Daha sonra çiçeklerinizi sipariş edin. Sizin için en iyi olanı ve en rahat hissettiğiniz anlamaya çalışın.


Gelin buketinizi seçerken mevsimi göz önünde bulundurun.  Her çiçeği her mevsim bulamayabilirsiniz. Yaşadığınız yere yakın çiçek seraları varsa mevsim dışı satınalma seçenekleriniz için oraları da ziyaret edebilirsiniz. Örneğin fiyat aralığı vardır. Yılın belirli zamanlarında delicesine pahalıdır ve sıcak yaz aylarında çok zor bulunurlar. Öte yandan, ortanca çiçeği seralarda yetiştirilir ve çok daha düşük fiyatlarla hemen hemen tüm yıl boyunca temin edilebilir.

Sonuçta temel olarak, mevsimlik çiçekleri ve sezonunda kullanırsanız hem en kaliteli hem de en uygun fiyatlı seçimleri yaparsınız.

Çalışma Alanı Açın
Balkon veya mutfak masasının üzerinde çalışabilirsiniz. Temizlemeniz kolay olur. Bahçeniz varsa bu daha da harika olur. Açık alanda hem bol ışık altında hem de daha rahat çalışma ortamında olursunuz.

Malzemelerinizi Hazırlayın
Çiçek, makaslar, bant, yeşillikler, seçtiğiniz buket sarma şeritleri (genelde beyaz şerit kullanılır) ve süsleme kurdeleleri, dantel veya tüller. Ve düğün çiçekleri, tabii ki! Biz bu örnek uygulamada kullanılan pembe Lisianthus çiçeği , beyaz sprey güller, yeşil ponpon düğmeler ve boyalı balmumu çiçek, ve yeşil Hypericum bitkisi kullandık. (Latince isimleri kullanıyorum çünkü yöreye göre isimler farklılık gösteriyor)

Buketinizi Hazırlayın
Tüm malzemelerinizin elinizin altında ve yeterli miktarda olduğundan emin olun. Gereksiz her şeyi masanızdan kaldırın. Gerekirse yardım için yanınıza bir arkadaşınızı alın. Acele etmeyin. Ve cesur olun.

Uzunluklar Hakkında
Gelin çiçeğinizi her zaman uzun bırakın nasıl olsa istediğiniz zaman kesebilirsiniz. Gelin buketinizin tüm bitki ve çiçek düzenlemesini bitirene kadar çiçek ve bitkilerinizin saplarını kısaltmayın. Bir araya geldiklerinde nasıl göründüklerinden emin olmadan ve elinizde buketinizi tutup aynada kendinizi ve buketinizi gelinliğinizle hayal etmeden sapları kesmeyin.

Buket Tabanı Oluşturun
Buketinizin temeli için 2-4 arası çiçeği alın ve biraraya getirin. Diğer bitki ve çiçekleri bu temel taban etrafına ekleyeceksiniz. Taban çiçeklerinizi seçtikten ve biraraya getirdikten sonra bant ile sarın ve bu şekilde birbirine sabitleyin.

Eklemeler Yapın
Kişisel tercihinize göre çiçekler, dolgu ve yeşilliklerle eklemelerinizi yapın. Bu bölümde bir kural yok. Tamamen isteklerinize ve zevkinize göre bir arajman yapın. Bu tamamen kişisel ve tam anlamıyla size özel bir buket olacak.

Karıştırın
İlginç çiçekleri ve değişik bitki türlerini kullanmaktan çekinmeyin. Daha önce aklınızda olandan vazgeçebilir veya yeni bir buket oluşturabilirsiniz. Korkmayın, doğanın size sunduğu çiçek renklerini karıştırın.

Bantlayın/Sabitleyin
Karışım ve eklentilerinizi en başta oluşturduğunuz taban/temel buket etrafına yapıyorsunuz. Ara ara 2-4 çiçekte bir eklentilerinizi temel bukete çiçek bantı ile bantlamayı ve bu şekilde buketinizi sağlamlaştırmayı unutmayın. Bunu yaparak, sadece ekleri desteklemeyecek aynı zamanda tasarımınızı sağlam yapacaksınız.

İlk çiçek buketinden başlayarak her 2-4 çiçekte bir bantlayın. Çiçeklerinizin büyüklük, boyut ve gövde yapıları değişkenlik göstereceğinden 2 veya 4 çiçekte bir diye ayırıyoruz. Çiçeklerinizin boyut büyüklüğü ve gövde kalınlığı arttıkça daha az sayıda (minimum 2) eklentide bir bant ile sabitleyeceksiniz.

Süsleyin
Tasarımınızı bir araya getirmek, tüm çiçek ve bitkileri sabitlemek için rehber olarak  çiçek bantı kullandınız. Eklentiler tamamlandıktan yani çiçek buketinizde kullanmak istediğiniz tüm çiçek, bitki ve dekoratif bitkisel malzemeleri  kullandıktan ve çiçek bantı ile birleştirip sabitledikten sonra çiçek bantı ile tüm sapları sarın.

Çiçek bantının üzerini kurdela, dantel, tül vb. kullanmayı seçtiğiniz malzeme ile kapatın. Ve işte!


Kaynak : www.dugundavet.com

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.