Evlenmeden önce açıklığa kavuşturmanız gereken 7 önemli konu

Evlenmek kolay ama evliliği sürdürmek kim ne derse desin herkes için zor. Aşk ne kadar büyük olursa olsun evlilikte onu gölgeleyebilen pek çok sorun ortaya çıkabilyor. Bu da evliliğin yıkılmasına ve kadının da erkeğin de mutsuz olmasına neden olabiliyor. Bu yüzden evliliği olumsuz etkileyebilecek bazı önemli sorunları evlenmeden önce çözmek en temizi.

Evlenmeden önce açıklığa kavuşturmanız gereken 7 önemli konu

gelininsepeti | İşte evlenmeden önce mutlaka açıklığa kavuşturulması gereken konular ve çözülmesi gereken konular:

1- Borç harç

Evleneceğiniz insanın ciddi bir borcu olup olmadığını bilmeniz hakkınız. Çünkü evlendikten sonra her şey gibi para da müşterek oluyor. Dolayısıyla borçlar da… Yani evleneceğiniz kişinin büyük bir borcu varsa siz de dolaylı olarak o borca ortak oluyorsunuz. Bu yüzden evlenmeden önce borç harç mevzularını açıklığa kavuşturmakta hatta bu borçlar temizlenene kadar evliliği ertelemekte fayda var. “Borcunu da seviyorum” diyorsanız elbette bu sizin kararınız.

2- Çoluk çocuk

Evleneceğiniz insan çocuk istiyor mu? Siz istiyor musunuz? Ne zaman istiyorsunuz ve kaç tane istiyorsunuz? Bu soruların yanıtlanması ve ortak bir karara varılması, varılamıyorsa evlilik kararının gözden geçirilmesi şart. Çünkü birçok evlilik çocuk yapma konusundaki anlaşmazlıklardan bitiyor.

3- Yaşanacak yer

Evlenince ortak bir evde yaşayacağınız için nerede yaşayacağınıza da birlikte karar vermeniz şart. Çiftlerin bu konuda yaşadığı en büyük tartışma, yaşanacak yerin ailelere olan uzaklığı üzerine oluyor. Özellikle kadının ya da erkeğin ailesi ile birlikte yaşanacaksa bir durup tekrar düşünmekte fayda var.

4- Bütçe

İki kişi de çalışıyorsa bütçe nasıl oluşturulacak? Erkek nelerden sorumlu olacak? Kadın nelerden sorumlu olacak? Bunların da baştan açıklığa kavuşturulmasında fayda var. Sevgili bulmak için tıklayın.

5- Ev işleri ve ortak yaşam

Birlikte yaşama fikri çok romantik görünüyor ama kazın ayağı bundan biraz farklı. Başka bir insanla yaşamak gerçekten de büyük özveri isteyebiliyor. Ev işleri, evin yönetimi, temizlik, yemek vs. çok küçük başlıklar gibi görünse de çok ciddi sorunlar haline gelebiliyor. Bu yüzden baştan bir anlaşma yapmak, evde kimin nelerden sorumlu olacağını belirlemek son derece önemli.

6- Ev eşyalarının seçimi

Yatacağınız yataktan, tabak çanağa, halıdan perdeye her şeye ortak karar vermeniz çok önemli. İçinize sinmeyen bir eşyayla yaşamak düşündüğünüzden daha zor olabilir. Bu tür konularda takıntılıysanız işler daha da fena hale gelebilir. Bu yüzden ev eşyalarınızı alırken ortak bir beğeni oluşturmanız şart.

7- Kariyer

Bu erkekler için bir sorun oluşturmasa da kadınlar için açıklığa kavuşturulması gereken bir konu. Malum erkekler karılarının çalışmasından bazen memnun kalmayabiliyor. Bu yüzden kariyer meselesinin baştan açıklığa kavuşturulmasında büyük fayda var. Bir kadın olarak hayatınızı evde geçirmeye hazır mısınız? Ya çalışmak isterseniz? İşte bu sorulara önce kendi içinizde sonra da eşinizle açık ve net yanıtlar bulmalısınız.

Kaynak : istanbul.net
https://www.istanbul.net/blog/evlenmeden-once-acikliga-kavusturmaniz-gereken-7-onemli-konu/

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.