Vücut tipinize uygun gelinlik nasıl seçilir?

 Düğün gününde muhteşem görünmenin sırrını hiçbir yerde aramana gerek yok. Bütün iş vücut tipine uygun gelinlik seçimi ile başlıyor. Eğer vücut tipini bilir ve öne çıkarman gereken bölgelere uygun seçim yaparsan kusursuz bir gelin olabilirsin. Peki, vücut tipi nasıl anlaşılır?

Vücut tipinize uygun gelinlik nasıl seçilir?

gelininsepeti | “Vücut tipi nedir?” sorusunun cevabı vücudunun şekli ve yapısıdır. Burada sana her vücut tipini kısaca anlatacağım ve sen hangisine ait olduğunu aşağı yukarı anlamış olacaksın. Mesela “Armut vücut tipi nedir?”, “Dikdörtgen vücut tipi nasıl gelinlik giyinmeli?”, “Kum saati vücut tipine sahip ünlüler kimlerdir?”, "Elma vücut tipinin ideal ölçüleri nelerdir?" gibi aklına gelecek her sorunun cevabını detaylı anlatımlarda bulacaksın.

Vücut tipinize uygun gelinlik nasıl seçilir?

İşte en temel 4 vücut tipi armut, dikdörtgen, elma ve kum saatinin ön gösterimi!

Armut Vücut Tipi

Normal ya da küçük göğüsler, ince bel ve geniş kalçalar armut vücut tipinin özellikleridir. Daha iyi anlatmak gerekirse gitara benzer. Eğer sen de armut vücut tipine sahipsen vurgulaman gereken yer kesinlikle incecik belindir.

Etek kesimin ise tartışmasız A kesim gelinlik modelidir. Eğer prensesler gibi salınmak istersen prenses kesim gelinlik de tercih edebilirsin. Kalçalarınla omuzlarını orantılamak için kayık yaka kullanmalısın.

Bu küçük tüyolar ışığında armut vücut tipi olduğunu düşünüyorsan senin için hazırladığım "Armut vücut tipi hakkında bilmen gereken her şey!" makalesini okumalısın.

Kum Saati Vücut Tipi

Ölçüleri 90-60-90 olan kum saati vücut tipi model gibi deyiminin vücut bulmuş halidir. Kum saati vücut ölçüleri her zaman bu kadar kusursuz olmazsa da orantılı olması şarttır. Bu vücut yapısının en harika özelliği her gelinlik modelini rahatça taşıyabilmesidir.

Mesela balık gelinlik modelleri adeta kum saati vücut tipi için tasarlandı. O nedenle sana önerim düğününde askılı, v yaka ya da uzun kollu fark etmez sen kesinlikle balık formunda gelinlikle arz-ı endam etmelisin. Daha fazlasını "Kum saati vücut tipi hakkında bilmen gereken her şey!" makalesinde bulacaksın.

Elma Vücut Tipi

Kalın bel, düz bir kalçaya ve muhteşem bacaklara sahipsen senin vücut şeklin elma vücut tipidir. Elma tipi vücut özelliklerinden diğeri ise dolgun göğüsleridir. Vurgulaman gereken bölgen hem göğüslerin hem de bacaklarındır. Durum böyleyken sana en çok V yaka gelinlikler ve yırtmaçlı modeller yakışacaktır.

Bu vücut tipinin kurtarıcı gelinliği ise düz kesim gelinlikler ile A kesim gelinlik modelleridir. Elma vücut tipi hakkında daha fazla bilgi istersen "Elma vücut tipi hakkında bilmen gereken her şey!" makalesini okumaya başla!

Dikdörtgen Vücut Tipi

Dikdörtgen vücut tipinin en belirgin özellikleri dar kalça, geniş omuz ve normal ya da küçük göğüslerdir. En çok düz kesim gelinlik modelinin yakıştığı bu vücut da omuz ve sırt dekolteni ya da bacaklarını öne çıkarmalısın. Cameron Diaz ile özdeşleşmiş olan vücut yapısı “Dikdörtgen vücut tipi hakkında bilmen gereken her şey!” makalesini okumaya başla!

Birkaç Tüyo

Bu 4 temel vücut tipi dışında başka isimlerle adlandırılan vücut tipleri de vardır. Çilek, muz, üçgen, atletik ve ters üçgen bunların başında gelir. Fakat bu isimler de aslında yukarıda anlattığım modellerin ya eş anlamlısıdır ya da çok benzeri.

Mesela muz vücut tipinin eş değeri dikdörtgen vücut tipidir. Çilek vücut yapısı ise elmaya yakın bir tiptir. Bel bölgesi kalın olan her iki vücut tipine uygun olan gelinlik modelleri A kesim ve düz kesim gelinliklerdir.

Üçgen şekli armut vücut tipinden ayıran tek fark üçgenin belinin armut vücut tipine göre daha kalın bir beli olmasıdır. Fakat üçgen vücut tipine de en çok yakışan gelinlik kesimi hiç tartışmasız A kesim gelinliklerdir. Atletik vücut tipi ise dikdörtgen vücut tipinin diğer adıdır.


Kısaca anlatmak gerekirse diğer vücut tipleri 4 temel tipe benzediği için onların detaylı bilgilerini okuyarak bu vücut yapılarını da tanıyabilirsin. Eğer daha fazla açıklamaya ihtiyacın varsa bu makalenin altına yorum bırakmalısın. Sorunun cevabını en hızlı şekilde cevaplayacağım.

Kaynak : Sinem Aydınoğlu / dugun.com
https://dugun.com/gelinlik/makaleler/vucut-tipinize-uygun-gelinlik-nasil-secilir-115

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.