Gelinliğinizi ilk günkü gibi saklama yolları

Kadınlar, hayatlarının en özel gününü anımsatan gelinliklerini uzun süre ilk günkü formunda muhafaza edebilmek için çeşitli yöntemlere başvuruyor. 

Gelinliğinizi ilk günkü gibi saklama yolları

gelininsepeti | Gelinlikler, özel yöntemlerle temizlenip narin yapılarına uygun şekilde saklandığında uzun yıllar boyunca formunu kaybetmiyor. Bu şekilde çocuklarına ve torunlarına hoş bir hatıra bırakmak isteyenlerin gelinliklerini yıllarca koruması mümkün oluyor.


Düğünden Sonra Gelinliğinizi Temizletin

Tatlı bir koşuşturma içinde geçen düğünlerde çevresel faktörlerin etkisiyle gelinlikler kirlenebiliyor. Özellikle de kır düğünlerinde, toprak ve çimen nedeniyle gelinliklerin etek kısımları lekelenebiliyor. Gelinlikler genellikle tül, dantel ve şifon gibi hassas kumaşlardan yapıldığı için yıkanamıyor. Bu nedenle kuru temizleme yaptırılması öneriliyor.

Gelinliğinizin ilk günkü gibi kalmasını istiyorsanız, düğünden sonra mutlaka gelinliğinizi uygun yöntemlerle temizletmelisiniz. Temizlik için balayından dönmeyi beklerseniz bazı lekelerin kumaştan çıkarılması için geç kalabilirsiniz. Bu nedenle balayına çıkmadan önce bir yakınınıza gelinliğinizi temizletmesini rica edebilirsiniz. Gelinliğinizde makyaj malzemesi kalıntısı, çimen, çamur veya meyve suyu gibi zorlu lekeler varsa en kısa süre içinde temizlenmesini sağlayarak lekelerin kumaşa yerleşmesini engelleyebilirsiniz. Bu iş için gelinlik temizleme konusunda tecrübeli kuru temizlemecilere başvurmalısınız. Gelinlikçinizden ve çevrenizden kuru temizlemeci tavsiyesi alabilirsiniz.


Gelinliğinizi Elbise Kılıfında Muhafaza Edin

Tül veya dantel detaylı kıyafetler, zamanla güneş ışığının ve tozun etkisiyle sararabiliyor. Günlük kıyafetlerle aynı dolapta muhafaza edilen gelinliklerde de sararma ve yıpranma gibi deformasyonlarla karşılaşılabiliyor. Bu durumu engellemek için gelinliğinizi elbise kılıflarında saklamalısınız. Dilerseniz pul, boncuk gibi süslemeleri korumak amacıyla gelinliğinizi kraft kağıdına sardıktan sonra kılıflara geçirebilirsiniz. Duvak, eldiven, taç gibi aksesuarları da renksiz kağıtlara sararak saklayabilirsiniz.

Tarlatan kısmının deforme olmasını engellemek için gelinliğinizi askıya asabilirsiniz. Ancak uzun süre askıda kalan kıyafetlerin omuz bölümlerinin yıpranabileceğini unutmamalısınız. Gelinliğinizi, yatak bazanızın sandık bölümünde sererek muhafaza edebilir, bu sayede kırışmasını ve yıpranmasını engelleyebilirsiniz.

Gelinliğinizi Sık Sık Havalandırmayı Unutmayın

Uzun süre kapalı yerlerde tutulan kıyafetler, temiz olsalar bile zamanla istenmeyen kokuları çekebiliyor, güve ve rutubet böcekleri tarafından tahrip edilebiliyor. Havalandırılmayan kıyafetler, havadaki nemin ve tozun etkisiyle lekelenebiliyor. Bu durumlarla karşılaşmamak için gelinliğinizi gardıropta veya sandıkta saklayacaksanız en az 6 ayda bir havalandırmalısınız. Gelinliğinizi; naylon ve plastik gibi sentetik materyallerden üretilmiş hurçlar veya elbise kılıfları yerine, selüloz ya da pamuklu kumaştan dikilmiş gelinlik saklama kılıflarında muhafaza ederek hava almasını sağlayabilirsiniz.

Kaynak : Altınbaş Blog
http://blog.altinbas.com/gelinliginizi-ilk-gunku-gibi-saklama-yollari/


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.