Düğün fotoğrafları için nasıl bir seçim yapılmalıdır?

Düğün hazırlıkları aşamasında karar verilmesi gereken bir diğer hususta düğün fotoğrafçı seçimidir.

Düğün fotoğrafları için nasıl bir seçim yapılmalıdır?

gelininsepeti | Her şeyin en iyisi olsun isteyenler bunun için fotoğrafçı seçimlerini de düğünden en az iki ay önce yapmalıdır. Düğün fotoğrafları için profesyonel bir fotoğrafçı ile anlaşılması gerekir. Bu sayede bu özel anların her bir karesine sahip olabilirsiniz. Düğün fotoğrafları düğün başlamadan çok öncesinden başlanarak çekimler yapılabilir. Özellikle her anı görüntülemek isteyenler için hazırlık aşamasında da çekimler yapılır. Gelinin hazırlanması aşamasında saç ve makyaj yapımı sırasında çekilen kareler sayesinde düğün için yapılan her anın kareleri yakalanarak bu kareler anı olarak kalır. Düğün fotoğrafçısı ile anlatılırken bu gibi isteklerinin olması durumunda bunları dile getirmeniz gerekir. Ne ve nasıl bir şey istediğinizi en iyi şekilde anlatmanız sonuçtan memnun kalmanız açısından oldukça önemlidir. Bunun için doğru seçimler yaparak sizlere bunları sağlayacak kişiler ile çalışmanız gerekir. Düğün fotoğraflarının çekimlerini farklı dış mekanlarda da tercih edebilirsiniz. Aynı şekilde kapalı tarihi alanlarda da çekimler yapılabilir. Hava koşullarına göre farklı ve özel tercihler yapılarak bu özel günden size kalmasını istediğiniz anılarınızı fotoğraflar ile ölümsüzleştirebilirsiniz. Bu nedenle fotoğrafçı seçimini yaparken bütün bunları size sağlayacak ve profesyonel olarak çalışan bir fotoğrafçı ile çalışmanız önemlidir. Farklı kareler yakalamak için farklı pozlar vermeniz istenebilir. Ama bu karelerin basılmış halini gördüğünüz de ne kadar başarılı bir iş çıkartıldığına sizlerde inanamayacaksınız. Bu konuda profesyonel hizmet veren fotoğrafçıların yaptıkları sayesinde alacağınız düğün albümünüz ömür boyu severek saklayacağınız resimlerin bir bütünü olacaktır.


Dış mekanlarda yapılacak olan çekimlerde sizin için özel olan mekan ya da doğa harikası yerler varsa bunları fotoğraflarınıza arka plan olarak kullanmak isteyebilirsiniz. Düğün öncesinde yapılacak olan çekimler sayesinde hazırlık aşamasındaki karelerinizden de fotoğraflarınız albümleriniz de yer alacaktır. Düğün öncesinde yapılacak olan çekimler özellikle gelin başı ve makyajı yapılırken çekilecek olan özel karelerdir. Bu aşamanın her karesi çekilerek albümlerde kullanılabilir. Gelinin salona gidişi sırasında da çekimler devam edebilir. Aynı şekilde dış mekanlarda yapılan çekimler de farklı pozlar verilerek ortaya harika sonuçlar çıkartılabilir. Gelin ve damadın düşüncelerine göre ya ada profesyonel fotoğrafçınızın görüşlerinize göre farklı ve romantik kareler çekilebilir. Bunun için düğün öncesinde araştırma yapılması ve bütün bunları size sağlayacak olan bir fotoğrafçı seçimi yapmanız oldukça önemlidir. Bu sayede herkese severek göstermek isteyeceğiniz bir albüme sahip olabilirsiniz. Düğün öncesinde istediğiniz anılarını yakalaması için fotoğrafçınız ile anlaşarak hangi alanlarda çekim yapmasını istiyorsanız bu şekilde çekimlerinizi yapması için kendisine gerekli olan bilgileri vererek her anın yakalanmasını ve basılmasını sağlayabilirsiniz. Fotoğraf çekimlerini kapalı alanda yaptırmak isteyenler yaşadıkları şehirlerde bulunan hoş mekanları tercih ederek arka plan olarak buraları kullanabilirler. Aynı şekilde özellikle yaz aylarında deniz kenarında yapılan çekimler oldukça hoş kareler oluşmasına yardımcı olmaktadır. Bunun için deniz kenarı ya da deniz gören farklı mekanlar tercih edilebilir. Salıncaklı çekimler ile alışılmışın dışında farklı kareler yakalanılır. Düğün fotoğraf çekimleri için öncelikle doğru ve profesyonel olarak çekim yapan bir fotoğrafçı ile anlaşılması gerekir. Anlaşma yapılırken özellikle isteklerin doğru şekilde aktarılması alınacak olan sonuç açısından çok önemlidir. Gelin ve damadın nasıl bir konseptte çekim yaptırmak istedikleri bu aşamada belirleyici unsurdur. Bunun için görüşme sırasından en ince ayrıntısına kadar anlatılması gerekir. Albüm için çekim yapılacak olan mekanların da önceden belirlenmesi gerekir. Düğün öncesinde bunun için gerekli olan hazırlıkların yapılması açısından bu durumda önem arz eder.


Çekimler hava koşullarına göre farklı alanlarda yapabilir. Bunun için mevsim koşulları göz önünde bulundurularak tercihlerin oluşturulması oldukça önemlidir. Düğün günü sorun yaşamak istemeyen çiftler fotoğraf çekimleri için aylar öncesinde anlaşma yapmaları gerekir. Son anlara bırakılan fotoğrafçı seçimlerinde doluluk nedeni ile sorunlar oluşabilir. Aynı gün farklı çekimlerde olabileceği göz önünde bulundurularak erken dönemde seçimlerin yapılması ve bunun için anlaşılması gerekir. Bu sayede düğün günü geldiğinde anlaşıldığı gibi çekimler sorun yaşanmadan rahatça yapılarak Albüm için gerekli olan kareler alınabilir. Çekimler sırasında gelin ve damada yardımcı olacak kişiler sayesinde düğün stresi biraz olsun eğlenceli çekimler sırasında azaltılmış olunur. Düğün öncesinde yapılacak olan açık hava çekimleri çiftin daha rahat olmasına ve aynı zamanda biraz olsun düğün stresinin azalmasına yardımcı olacaktır. Bu nedenle yapılacak olan çekimler için önceden isteklere göre bir tasarlama yapılması ve bunun da çekimleri yapacak olan fotoğrafçı ile görüşülmesi işleri daha da kolaylaştıracaktır. Düğün hazırlıkları sırasında fotoğrafçı seçiminde yer aldığının unutulmaması ve erken dönemde tercihinizin yapılması sonuçtan memnun kalmanızı sağlayacaktır. Bunun için oldukça önemli olan fotoğrafçı seçiminizi son dakikaya bırakmadan erkenden karar vererek anlaşma yapmanız sizin açınızdan da işleri daha kolay bir hale getirecektir.

Kaynak : hakankipcak.com
http://www.hakankipcak.com/index.php/2018/02/22/dugun-fotograflari-icin-nasil-bir-secim-yapilmalidir/

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.