Bel kesimine göre gelinlik modelleri

Gelinlik modeline karar verirken genellikle resmin bütününe bakarız ama bir gelinliği gerçekten güzel yapan sırt kesimi, omuz ve dekolte bölgesi gibi kilit detaylardır. 

Bel kesimine göre gelinlik modelleri

gelininsepeti | Özellikle en önemli unsur gelinliğimizin bel bölgesidir. Belki hiç dikkatinizi çekmedi ama gelinlik modellerinde tam beş farklı bel kesimi var. Vücudunuz için en doğru tercihi yaparak çok daha güzel görünebilirsiniz.

Bask Bel

Bu gelinlik modeli kendi belinizden birkaç cm aşağıda olan bir bel hizasına sahip olacaktır. Vücudunuzu sarması hoş duruyor olsa da omuzlarınız dar ise bu model onları daha da dar gösterecektir. Kum saati, geniş göğüslü ve dar vücutlu gelinlere önerebileceğimiz bu modelden dikdörtgen ve armut vücut tipli gelinler kaçınmalı.


Düşük Bel

Modern olan bu model, belinizin etrafında kıvrım şeklinde sırtınıza kadar devam eder ve sırtınızın altına doğru çapraz bir şekil alır. Kum saati ve uçuşan eteklerle birleştirilecekse atletik vücutlara öneriyoruz.


Asimetrik Bel

Gerçek bel hizanızın hemen altına oturur ve üçgen şeklinde aşağı doğru uzanır. Bu modeli ise, kilolu veya bel bölgesinde fazlalıkları olan bayanlar tercih etmemeli. Atletik vücut tipi için çok uygundur. Göbek kısmını çok öne çıkaracağı için elma tipi vücutlara önermeyiz.


Prenses Bel

Bu modellerde kullanılan dikey dikişlerle daha ince ve uzun görünebilirsiniz.


Robalı Bel

Göğüs hizanızın hemen altından başlayarak kıyafetinizin geri kalanının A şeklinde olmasını sağlar. Armut diye tabir edilen vücut tipine sahipseniz bu bel modeli sizin için uygun bir tercih olacaktır. Elma tipi bayanların öncelikli seçimi bu model olmalıdır.


Markaların Eğilimleri

Beğendiğiniz gelinlik modellerinin bel kesimlerinin de vücudunuz için uygun olduğundan emin olmanız en sağlıklı sonucu verecektir. Her gelinlik markası belki birkaç tür bel kesimine ağırlık verecek belki de her birinden örnek modeller bulunduracaktır. Şehrinizdeki gelinlik firmalarını hemen inceleyin ve firmaların bel kesimlerine dair sundukları seçenekleri öğrenin. Beğendikleriniz arasında yer alan firmalardan randevu ve fiyat teklifi istemeyi unutmayın!

Kaynak : dugun.com
https://dugun.com/gelinlik/makaleler/bel-kesimine-gore-gelinlik-modelleri-230

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.