İlk dans için tavsiyeler:

Düğün günü belki de hayatımızdaki en önemli ve en özel günlerden bir tanesidir. Uzun süre bekleyip de düşlediğiniz bu güzel günde, bütün gözlerin sizin üzerinizde olduğu o ilk anlarda, “İlk Dans” bazen heyecan verici bazen de ürkütücü bir an olabilir. 

İlk dans için tavsiyeler:

gelininsepeti | Her sene 300’ün üzerinde kişinin ilk dans koreografilerine imza atan Hande Kayacık Dance Company , tecrübelerine dayanarak evlilik hazırlığı içerisinde bulunan çiftlere İlk Dans müziğinin seçiminden Danslarına kadar birkaç tavsiye veriyor.

İlk dansınızın unutulmaz olması için bu önerilere kulak verin:

1. Derslere başlamak için son dakikayı beklemeyin. Düğün günü yaklaştıkça yapmanız gereken işler de bir o kadar artacaktır. Düğünden 2 ay önce derslere başlamanız ve 4-5 derslik bir çalışma yapmanız yeterli olacaktır.


2. Düğün Dansı için müziğinizi seçerken öncelikle ikinizin de sevdiği, ortak anılarınızın olduğu ve sizin için bir anlam ifade eden bir müzik seçmeye dikkat edin. Parçanın uzunluğu 4 dakikanın üzerinde olmasın. Malum, davetliler acıkmış ve önlerine geleni yemek için büyük bir istek duyuyor olacaklardır. Yaptığınız çalışmalar boşa gitmesin. Parçanız 3 dakikanın altında da olmasın, inanın pistte zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacaksınız. O anın tadını çıkarın.

3. Müziğinizi seçerken parçaların sözlerine de dikkat etmenizi öneririz. Başta romantik ve hoş bir melodi ile başlayan bir parça aslında bir ayrılık acısını da anlatıyor olabilir. Aman Dikkat!

4. Hızlı ritimli parçalarda gelinlerimiz uzun ve kabarık gelinlikleri nedeniyle koreografiyi yaparken zorlanabilirler, çok ağır parçalarda ise hataları kapatmak da bir o kadar zor olabilir.

5. Düğünden önce, gecede DJ’lik yapacak kişi ile birlikte müzikli bir prova yapın. Ona ne zaman müziği girmesi gerektiğini ve ne zaman (eğer istiyorsanız) müziği kesebileceğini anlatın.


6. Düğünde anons yapacak kişiye İlk Dansın sadece size özel bir dans olduğunu belirtmesini isteyin. Bazen bu dansta başka çiftlerin de sahneye çıkıp dans etmeye başladıkları görülmektedir. Aman Dikkat!

7. Prova esnasında dans edeceğiniz yeri belirleyin. Herkesin görebileceği bir yerde dans etmeye ve çok kenarlarda kalmadan her zaman pisti ortalamaya dikkat edin. Dilerseniz bir anons yaparak kişilerin pistin çevresinde bir halka oluşturmasını da isteyebilirsiniz. Böylece özenle hazırladığınız bu İlk Dansı tüm misafirlerinizle paylaşmış olursunuz.

8. Düğünden önce dansınızı düğün ayakkabınızla ve varsa gelinliğinize benzer bir kıyafetle mutlaka tekrar edin.

9.Fotoğraf ve Kamera ile sizi çekecek olan kişileri, koreografinizde yer alan güzel figür ve pozları kaçırmaması için uyarın. Ayrıca dansınız esnasında size odaklanmasını belirtin. Çok yakın çekim yaparak yüzünüze odaklanmak yerine boydan çekim yapmasını isteyin. Aksi taktirde hazırlamış olduğunuz dans kamerada veya fotoğrafta belli olmayacaktır.

10. Son olarak GÜLÜMSEYİN ve dansın keyfini çıkarın! Siz keyif aldıkça, davetliler de keyif alacaklardır. İnanın hata bile yapsanız, bunu orada kimse fark etmeyecektir. Yeter ki yüzünüzden gülücükler eksik olmasın.

Kaynak : dugun.com / Gizem Bayramoğlu
https://dugun.com/dans-kurslari/makaleler/ilk-dans-icin-tavsiyeler-185

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.