Pantolonlu gelinlik nedir? Hangi kumaş seçilmeli?

Farklı olmayı kendine tarz edinen gelin adaylarının tercihi olan pantolonlu gelinlik, aynı zamanda rahat olmayı da beraberinde getiren modellerdir. Maskülen bir tarz ortaya koymak isteyenlere yönelik olan bu modeller, ceket ve şık bir büstiyer ile takım oluşturulduğunda oldukça şık bir gelin olmak mümkündür. Pek çok gelinlik modelinde olduğu gibi işleme ve tüllerle detaylandırılmış modeller gelin adaylarının beğenisine sunulmuştur.

Pantolonlu gelinlik nedir? Hangi kumaş seçilmeli?

gelininsepeti | Genel olarak bakıldığında beyaz bir takım elbiseden farksız olan pantolonlu gelinlik modelleri, gelinlik modasına yön veren pek çok önemli markanın 2016 koleksiyonlarında bulunan modellerdir. Bu modellerde pantolon kısmından çok üst kısmın kesimine ve süslemesine dikkat çekmek gerekir. Straplez ya da tek omzu açık olan gelinlik modelleri ile uzun boylu gelin adayları oldukça zarif görünecektir. Kumaş olarak parlak saten kumaş türü tercih edilirken, gelinlik modeline farklı hava kazandıran detaylardaki tül ve dantel işlemeler, gelinlik modellerinin vazgeçilmezleri arasındadır.

Evlenirken bile rahatlığı elden bırakmak istemeyen gelin adaylarına hitap eden gelinlik modellerinde, kullanışlı ve rahat görünümü ilk amaçlar arasında yer alıyor. Kış gelinlerine özel pantolonlu gelinlik modellerine ek olarak, kürk yelek ya aksesuarlar sıkça kullanılan modeller arasındadır. Ayrıca daha fazla gelinlik görünümü kazandırılmak istenene modellerde pantolona ek olarak tülden ya da saten kumaştan dikilmiş etek oldukça farklı bir görüntü oluşturmaktadır.


Pantolonlu Gelinlik Nedir?

Bilinen klasik gelinlik modellerinin yanı sıra, etek yerine pantolon tercih edilen gelinlikler, geçmişten günümüze kadar gelmiş olan pek çokpantolonlu gelinlik modasını oluşturmaktadır. Farklı olmanın yanı sıra rahatlığa önem veren gelin adayları için ideal seçimler arasında yer alırken, çeşitli aksesuarlar ile son derece şık bir gelin olmak kaçınılmazdır. Önemli olan vücut yapısına uygun olan pantolonlu gelinliği bulmuş olarak düğün gününe katılmaktır.

İlk bakışta beyaz bir elbiseyi andırsa da, ufak detaylar ile gelinlik izlerini taşıyan modeller, sıra dışı tasarımcıların en rahat ve özgüveni yüksek olan tasarımları arasındadır. Tüm klasik tercih ve düşüncelerin dışında bir seçim olarak fazlasıyla cesaret gerektiren bir seçim olması rahatlıkla söylenebilir.


Pantolonlu Gelinlik için Hangi Kumaş Seçilmeli?

Sıradanlıktan vazgeçen gelin adayları için pantolonlu gelinlik modelleri vazgeçilmez olsa da, geleneksellikten çok uzaklaşmadan gelin olmak isteyenlerin sayısı halen çoğunlukta iken, pantolonlu gelinlik modelleri ve kumaşları kısıtlı sayıda koleksiyonlarda yer almaktadır. Çeşitlilik ve farklılık adına her koleksiyonda yer bulan bu modeller için kumaş seçimi saten ve tül kumaşlar gibi kısıtlı seçenekleri içermektedir.

İnce ve kalın saten kumaşlar tercih edilerek, gelinlik modelinin daha düzgün durması amaçlanmaktadır. Ayrıca tül kumaşların gelinlik modeli üzerinde önemli bir aksesuar görevi görmesi, pantolonlu gelinlik modelinin kendi içinde oldukça hareketli ve şık durmasına neden olmaktadır. Zarifliğin öne çıktığı bir gelinlik şıklığı için kumaşın türü ne olursa olsun, kaliteli ve kullanışlı olmasına ayrı bir özen göstermek gerekir. Gelinliğin kumaş kalitesi nasıl anlaşılır buradan öğrenebilirsiniz.


Pantolonlu Gelinlik Kime Yakışır?

Dileyen bütün gelin adayları düğünlerinde pantolonlu gelinlik modellerinden birine yer verebilir. Fazlalıkları olan gelin adalarının daha salaş pantolonlu gelinlik modellerine ağırlık vermeleri gerekirken, zayıf ve uzun boylu gelin adayları için straplez modeller son derece şık durmaktadır.


Pantolonlu Gelinlik Seçerken Neye Dikkat Edilmeli?

Kumaşın kalitesi ve gelinlik tasarımının gelin adayının tarzına hitap etmesi büyük önem taşıyor. Pantolonlu gelinlik modelleri her biri oldukça şık ve farklı tasarımlar olsa da, kullanılan aksesuar ve saç modeli ile farklı bir gelin olma çabasının desteklenmesi gerekir. İri saç aksesuarları ve takı kullanımının gerekli olduğu bu modellerde en şık modeller ilk tercihler arasında yer almalıdır.

Okuduğunuz için teşekkürler...

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.