Üç boyutlu gelinlik kumaşı nedir? Hangi modellerde kullanılır?

Gelinlik modellerinin birbirinden farklı olduğu kadar, seçilen kumaşlarda farklılık göstermektedir. Gelinlik tasarımcıları bu konuda tasarlanan gelinliğe en uygun kumaş türünü seçerek, daha da şık ve gösterişli olmasını sağlamaktadır. Son yılların önemli bir modası haline gelen üç boyutlu gelinlik kumaşları, olduğundan daha kabarık duran kumaşları sayesinde daha alımlı bir duruş sergilemektedir. İşte üç boyutlu gelinlikler hakkında tüm merak ettikleriniz...

Üç boyutlu gelinlik kumaşı nedir? Hangi modellerde kullanılır?

gelininsepeti | Üç boyutlu gelinlik kumaşı bütün modellere yakışsa da kabarık etekli olan A kesim ve prenses gelinliklere, daha çok yakıştığı söylenebilir. Çiçek desenleri ve dantellerle üç boyut kazandırılan gelinlikler, farklı ve en güzel gelinliği isteyen gelin adaylarına hitap edecek niteliktedir. Etek kısmında ya da üst gövdede yer verilen kabarık motifler sayesinde gelinlerin hayal ettikleri en şık ve zarif gelinliğe sahip olma imkanı bulacaklardır.


Gelinlikte sadeliği bir kenara bırakanların kumaş türü olan üç boyutlu gelinlik kumaşları, özellikle havalı otel düğünleri için ideal seçimler arasında yer alıyor. Ayrıca kumaşın gösterişli olması ile öne çıkan gelinlik için çok fazla aksesuar gereksinimine gerek kalmayacaktır.

2016 gelinlik modellerinin birçoğunda 3 boyut kazandırılmış kısımlara rastlamak mümkündür. Gelecek yıllarda da gelinlik modasının öne çıkan trendleri arasında üç boyutlu gelinlik kumaşlarının çokça kullanıldığını görmek mümkün olacaktır. Gelin adaylarının üç boyutlu gelinlik seçerken vücut yapılarını doğru tanıyarak seçim yapmaları en iyi sonucu verecektir.

Üç boyutlu gelinlik kumaşları nelerdir?

Gelinliğe hareket kazandıran ve düz formundan uzaklaştıran üç boyutlu kumaşları, kendinden desenli ve motifli olarak tanımlamak mümkündür. Kumaştaki üç boyut özelliği; çiçek motifleri, abartılı üç boyutlu gelinlik dantelleri ya da iri gül desenleri ile oluşturulmaktadır. Bu motifler, üç boyutlu gelinlik kumaşlarının öne çıkan özellikleri arasındadır.

üç boyutlu çiçekli gelinlik modelleri

Bütün mekânlarda yapılan düğünler için uygun olan ve gelin adaylarına tavsiye edilen gelinlik modelleri, gösterişli olma arzusu olanlara büyük ölçüde hitap ediyor. Prenses gelinlik modellerde genellikle tercih edilen kumaşlar ile düğünlerde bütün ilgi gelinlerin üzerinde olmaktadır. Göze hoş görünen bu detaylar ile hayal edilen şıklıkta gelin olmak oldukça kolay olacaktır.

Üç boyutlu gelinlik modelleri 2018 önerileri ve fikirleri

Üç boyutlu gelinlik kumaşı ile hazırlanmış modellerin gerekli abartı ve gösterişe sahiptir. Bu nedenle gelinliğe bütünlük kazandıran; saç, makyaj ve aksesuar seçiminde fazla abartıya kaçmamak gerekir. Bu özellikteki gelinlik üzerine sade topuz önerileri doğru olacaktır. Ayrıca aksesuar seçiminde kısıtlı davranmak gelinlik modeli ile birlikte göz yoruculuğun önüne geçip, şık bir bütünlük oluşmasını sağlayacaktır.


Olabildiğince az aksesuar tercih ederek uyumlu bir gelin olma ihtimali yükseltilebilir. Karmaşık görüntüye sebep olacak seçimler nedeniyle en şık üç boyutlu gelinlik modeli (Örneğin üç boyutlu çiçekli gelinlik modelleri) bile olduğundan daha basit bir görünümde olacaktır. Bu nedenle gelinlik seçimi kadar, onu tamamlayan unsurlarda oldukça önemlidir. 

Üç boyutlu gelinlik modeli seçerken nelere dikkat edilmeli?

Bütün kumaş türlerinde olduğu gibi üç boyutlu gelinlik seçerken de gelinlerin vücut hatlarına uygun seçim yapmaları gerekiyor. Aynı zamanda 3 boyutlu gelinlik modelleri kumaşının gelinliğin tamamında kullanıldığı modeller yerine kısmi olarak tercih edilmiş gelinliklere yönelmek doğru olacaktır.


Gelinliğin boydan boya üç boyutlu özellikte görünmesi, gereksiz bir abartıya neden olacaktır. Bu nedenle etek kısmı üç boyutlu olan bir gelinliğin gövde kısmında sadelik ön planda olursa şıklıktaki denge başarılı bir şekilde sağlanmış olur. Eteği üç boyutlu kumaşla dikilmiş kabarık gelinlikler aynı zamanda gelin adaylarının fazla kilolarını gizleme konusunda oldukça başarılıdır.

Üç boyutlu gelinlik kimlere yakışır?

Gelinlik modası son yıllarda kendisine çok şey katarak, ciddi bir ilerleme gerçekleştirmiştir. Geçmişteki tek düzelikten tamamen çıkan gelinlik tasarımcıları, her sezon farklı bir yenilikle kendini gösterebilmeyi başarmıştır.


Son zamanlarda sık sık adını duyuran üç boyutlu gelinlik modelleri, hemen her sezonda görülebilir hale gelmiştir. Üç boyutlu dokuların, gelinliğin şaşalı yapısına uygun bir detay olmasının, bu yükselişte etkili olduğu kabul edilebilir. Doğal olarak birçok gelin adayının da ilgisini çekmiştir.

Gelinlik seçimi, eklenen her yenilikle daha zor bir süreç halini almıştır. Hızlı bir şekilde moda akımı haline gelen üç boyutlu gelinliklerin kimlere yakıştığı konusu da doğal olarak merak edilmektedir. Gelinlik defilelerinde, kusursuz vücutlar üzerinde tanıtıldıklarından, bu anlamda fikir geliştirmek zorlaşır. Bu nedenle defilelerde beğendiğiniz modelleri, denedikten sonra size uyup uymayacağına karar verebilirsiniz.

Üç boyut dendiği zaman, birçok kişinin aklına kaba detaylar gelmektedir. Oysaki bu tamamen yanlış bir düşüncedir. Çünkü kumaşın bir detayı olarak görülürler. Aynı zamanda boyutlandırma farklı olabileceğinden ve yerleştirme yapılırken gelinliğin bütünü kullanıldığından, vücut yapısına göre tasarım yapılabilir. Üç boyutlu gelinliklerde yaka ve etek kesimi de oldukça önemli detaylardır. Her gelinlik kesimi her türlü üç boyutlu detayı kaldırmayabilir.

Kilolu kadınlar üç boyutlu gelinlik giyebilir mi?

Üç boyutlu gelinliklerin kimler için uygun olduğu konusuna hemen her gelinlik modelinde olduğu gibi zayıf gelin adayları açıklaması yapılabilir. Kumaştaki kabarık detaylar, kilo problemi olan gelin adaylarını, daha kilolu gösterebilir. Buna karşın eğer üç boyutlu kumaşa sahip bir gelinlik istiyorsanız, etek kısmında bu detayı tercih edebilirsiniz.


Fazlalıkları olan bayanlar da üç boyutlu gelinlik tercih edebilirler; ama fazlalıklarının olduğu bölgelere dikkat etmeliler. Hangi bölgeden şikayet ediliyorsa bu kısımda üç boyutlu detaylara yer vermemek bir çözüm olabilir. Kilolu bayanlar, üç boyutlu gelinlikleri giymek istiyorsa boyut kazandırılmamış diğer kısımlarda kendilerini zayıf gösterecek drape, pile, şerit gibi detaylara yer verebilirler.

Uzun boylu kadınlar üç boyutlu gelinlik giyebilir mi?

Uzun boylu gelin adaylarının gelinlik seçimi yapması, diğer gelin adaylarına göre daha kolaydır. Boy, gelinlik giyerken ciddi bir avantaj olarak kabul edilir. Üç boyutlu gelinliklerde de taşıyabilme ve görüntü açısından uzun boy idealdir. Ancak boyu daha uzun gösterecek dikey şekildeki dokulara yer vermemek en doğrusu.


Eğer uzun boya ilaveten zayıf bir yapınız varsa gelinliğin üst bölümünde, etek başlangıcında, etek ucunda üç boyutlu dokulara yer verilebilir. En çok tercih edilen üç boyutlu dokular ise çiçekler ve dantel kabartmalarıdır. Bu vücut tipindeki bayanların, ayakkabıda aşırı topuktan kaçınarak genel görüntüyü bozmaması önemlidir.

Kısa boylu kadınlar üç boyutlu gelinlik giyebilir mi?

Kısa boylu kadınların sadece üç boyutlu gelinlikte değil; birçok gelinlik modelinde işi zordur. Boyun kısa olmasından kaynaklanan engeller nedeniyle gelin adayları kendini kısıtlanmış hissedebilir; ama düğün gecesi şık görünmek için bazı fedakârlıklar yapmaları gerekmektedir.

Topuklu ayakkabıyla kısa boylu gelin adaylarında durum bir miktar kurtarılabilir; ama yine de seçimlerde dikkatli olmakta yarar var. Üç boyutlu gelinliklerde detay çok fazla kullanıldığında, özellikle kısa boylu gelinlerde karmaşık ve çirkin bir görünüme neden olabilir.

Öncelikle doğru etek ve yaka kesimine karar verip sonrasında boyutlandırmaya geçebilirsiniz. Yaka ve etek kısmında aynı anda üç boyut dokusu kullanmak boyu daha da kısa gösterebilir. Bu durumu etekte dikey ve dar pilelere yer vererek bir miktar kurtarmak mümkündür.

Okuduğunuz için teşekkürler...






2 yorum:

  1. 3 boyutlu kumaşlar gerçekten çok hoş duruyor.allı pullu gelinliklere göre daha zarif bir hava katıyor bana göre. benim tercihimde bu yönde olacak sanırım. teşekkürler paylaşım için ;)

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle benim de favorim 3 boyutlu kumaşlar. Ah bide boyum uzun olsaydı...😀 Bilgiler için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.