Gelinlik provası nasıl yapılır?

Evlilik hazırlığı içinde olan her gelin adayının en çok önem verdiği konu tabi ki de gelinlik seçimidir. Kimi hazır gelinlikleri seçerken kimi de diktirmeyi tercih edebilir. Her iki durumda da gelinliğin üzerinize göre olması için gelinlik provası yapılması gerekir.

Gelinlik provası nasıl yapılır?

gelininsepeti | Çoğu gelin adayı daha önce bir yakınında görmediyse bu provalara yabancı olabiliyor. Eğer siz de gelinlik provaları nasıl yapılır diye merak ediyorsanız yazımız sizin tüm sorularınızı yanıtlayacaktır!

GELİNLİK PROVASINA NASIL GİDİLMELİ

Size vereceğimiz ilk tavsiyelerden birisi gelinlik provasına kimlerle gideceğiniz konusunda olacak. Genellikle gelin adayları gelinlik seçimine giderken annesi, kardeşi, kayınvalidesi gibi birçok akrabayla gider. Damat adayarı ise bu provaların çoğunda yer almaz. Sürekli gidip gelinen provalar ve hazırlanması aylar süren gelinlikler haliyle damadın da merakını artırır. Bizce düğün gelin ve damadın en özel günüdürve bu yüzden seçiminizi yaparken mutlaka eşiniz de yanınızda olmalı. Önemli olan o gün ikinizin mutlu olmasıdır.


Eğer gelinliğinizi hazır olarak alıyorsanız çok fazla provaya gitmenize gerek kalmayacaktır. Düğünden 4-5 ay önce gelinliğinizi satın alabilirsiniz. Sonrasında ise düğüne 1 ay kala üzerinize göre ölçüleriniz alınacak ve tadilatı yapılacaktır. Son 1 ayda prova olmasının sebebi ise gelin adaylarının stres nedeniyle kilo problemleri yaşaması oluyor. Tadilatlar bittikten sonra bir kez daha deneyip üzerinizde duruşuna bakmalısınız. Bu son provada beğenmediğiniz ya da içinize sinmeyen yerler varsa mutlaka belirtmelisiniz.

Gelinlik modelinizi kendiniz belirleyip üzerinize göre bir dikim yaptıracaksanız gelinlik provası 3 farklı aşamadan oluşacaktır. Modeli belirlerken ve provalara başlamadan önce gelinlik kumaşınızın seçimini yapmalısınız.Kumaş seçiminde terziniz ya da gelinlikçiniz seçtiğiniz modele göre size yardımcı olacaktır.

Gelinlik provası nasıl yapılır?

GELİNLİK PROVASI NASIL YAPILIR?

İlk provada gelinliğin üst kısmının ölçüleri alınır. Bunun için gelinliğinizin içine giyeceğiniz çamaşırı da düşünürek ilk provaya gitmenizde fayda var. Büstiyer ölçüleri alınırken bir saten parçası üzerinize oturtturularak iğnelenir ve ölçüleriniz alınır. Bu aşamada sadece büstiyer ölçüleri alınacağı için ayakkabı gibi aksesuarlara ihtiyacınız olmayacaktır.

Bir sonraki provada ise büstiyer kısmının kumaşları alınan ölçülere göre dikilmiş olacaktır. İkinci provada büstiyer kısmı tekrar denenip üzerinize olup olmadığına bakılır. Eğer üst kısımda sorun yoksa artık gelinliğin alt kısmı için ölçü alma işlemi yapılır. Bu adımda giyeceğiniz ayakkabı önemli olduğu için ayakkabı seçiminizi yapmış olmanız önemlidir. Ayrıca eşinizin boyu da gelinlik ölçüsü ve ayakkabı boyu için önemli olduğu için ikinci provada kesinlikle yanınızda olmasını tavsiye ediyoruz.

Gelinlik provası nasıl yapılır?

Üçüncü prova ise artık son aşamadır. Gelinliğiniz dikilmiş ve teslime hazır olacaktır. Üçüncü provaya kadar gelinlik tam olarak ortaya çıkmadığı için yanınızda biri olması önemli değildir ama üçüncü provaya birileriyle gitmelisiniz. O an sizin için heyecanlı bir an olacağı için dışarıdan bakan birinin yorumu size yardımcı olacaktır. Son provada gelinliği tamamen deneyeceğiniz için rahat kıyafetler, gelinlik çamaşırlarınız ve aksesuarlarınızla birlikte gitmelisiniz.

Eğer bir aksilik yoksa bu provadan sonra gelinliğinizi teslim alacaksınız. Ve artık rüya güne hazırsınız demektir!

Kaynak : stilonerileri.com
http://www.stilonerileri.com/dugun/gelinlik-provasi-nasil-yapilir/

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.