Evlenecek çiftlere ev dekorasyonu için 9 öneri

Yeni ev kurmak heyecanlı ve zevkli bir iş olmasının yanı sıra biri o kadar da zordur. Evi döşerken yeni evlenen çiftlerin ortak zevklerinin buluşması, eşyanın modelinin, evde kullanılan dekorasyon renklerinin her iki tarafı da yansıtan rahatlıkta ve zevkte olması oldukça önemlidir. 


gelininsepeti | Her şeyi tam yapmalıyım telaşı ile kimi zaman eve uyum sağlamayan ya da gerekmeyen eşyalar, aksesuarlar alınabilmesi mümkün. Öncelikli olarak genel ihtiyaçları karşılayacak eşyaları almak ve kalan detayları yavaş yavaş tamamlamak daha şık ve daha hesaplı bir dekorasyon yapmanızı sağlayacaktır.  Özellikle eviniz küçük ise evi daha geniş gösterecek yöntemlerle evi döşemek daha mantıklı olacaktır.


Sizler de yeni evlenecek iseniz, yardımcı olabilecek bazı dekorasyon önerilerini sizler için hazırladık.


  1. Evde kullanılan renk seçiminin ev dekorasyonunda etkisi oldukça önemli bu nedenle renk tonları seçiminde dikkatli olmak da fayda var. Eşyalar ve duvarlar arasındaki renk uyumu oldukça önemli. Aslında her ortama kolayca uyum sağlayabilen pastel renkleri kullanmak en uygun seçim olacaktır. Herhangi bir odanız oldukça küçükse ve daha geniş göstermek istiyorsanız renk seçiminde açık tonları örneğin beyaz, bej, açık pembe gibi tonları kullanmalı, mekanı daha da dar göstereceğinden dolayı koyu renkler tercih etmemelisiniz. Evinizde enerji yüksek olsun istiyorsanız kırmızı, turuncu ya da sarı gibi renkleri uygun alanlarda kullanabilirsiniz. Eğer küçük bir banyonuz varsa mutlaka bej, mavi gibi açık renkleri tercih etmeniz daha uygun. Mutfaklara da mavi renk hem şıklık hem de huzur katar. Eğer eşyalarda koyu renkleri tercih etmek istiyorsanız bu durumda dekorasyonu açık renklerle tamamlamak daha uygun bir seçim olacaktır.
  2. Kanepeler, koltuklar, sandalyeler, yatak odası takımı alırken her ne kadar görünümü ön planda tutulsa da görünümünün yanı sıra mobilyanın sağlamlığı ve kullanışlı olmasına da önem verilmeli. Mobilyayı almadan önce özellikle koltuk ve yatak alırken mutlaka oturarak rahat olup olmadığı denenmeli, kumaş kaplı mobilyalarda kumaş kaplamanın dikişlerinin sağlamlığı kontrol edilmeli, mobilyalarda kolay temizlenebilir kumaşlar tercih edilmelidir.
  3. Her odanın dekorasyonu farklı yapılmalı, duvarların rengi, perdeler, halılar, odada kullanılacak eşyalar ve aksesuarlar ayrı ayrı düşünülmeli ve birbirine uyumlu dekore edilmelidir. Yaşam alanlarınızı daha rahat ve ferah kullanabilmek için çok büyük parçalardan ve çok fazla eşya almaktan kaçınmak da fayda var. Özellikle salonu çok fazla eşya ile doldurmamak gerekir. Evinizi rahat kullanabileceğiniz şekilde dekore etmeniz daha mantıklı bir seçim olacaktır. Kiralık bir evde oturacaksanız daha sonra başka bir eve geçebileceğiniz ihtimalini de düşünerek eşya seçimi yapmalısınız. Küçük bir eve de uyumlu olacak mobilyalar tercih etmek yeni evin ölçülerine uyum sağlayacak yeni bir dekorasyon yapmaktan sizi kurtaracaktır.
  4. Yatak odası dekorasyonunda pastel tonlarını yatak odanızın duvarlarında ve yatak örtünüzde, yastıklarda ya da odaya bir koltuk koyacaksınız koltuk renginde, halıda kullanarak oldukça şık bir dekorasyon oluşturabilirsiniz. Örneğin pudra pembesi ile siyahı birlikte kullanmak oldukça hoş bir uyum sağlar.
  5. Salonda ya da oturma odasında büyük mobilyalar seçtiyseniz koltukların üzerine pastel tonlarda küçük minderler yerleştirerek mobilyaların büyüklüğünün etkisini azaltabilirsiniz. Ufak dokunuşlar ile pastel tonların rahatlatıcı etkisini oda dekorasyonunuza yansıtabilirsiniz.
  6. Halı seçiminde odaların tarzına göre halı seçimleri değişebilir. Salonda daha ağır tarzda halılar kullanılırken oturma odalarında daha spor tarzda halılar seçilebilir. Mutfaklarda halı yerine kilim kullanılabilir. Halılar odalarda kullanılan mobilyaları tamamlayıcı özellikte olmalı ve oturma grubunun renk ve desenlerine uyum sağlamalı. Sade mobilyalar tercih edilerek oda dekorasyonu yapıldıysa halı desenli tercih edilebilir fakat canlı renkler kullanıldıysa ve desenli kumaşlar içeren mobilyalar tercih edildiyse desenli halılardan uzak durmalı daha sade modeller seçilmeli. Ayrıca halı seçimi yapılırken kolay temizlenebilen ve toz ya da kir tutmayan modelleri tercih etmeli.
  7. Perdelerin seçimi de ev dekorasyonunda oldukça önemli bir yere sahip. Özellikle perde ve halıların birbiri ile uyumuna dikkat edilmeli. Eğer açık renk perdeler kullanıyorsanız koyu renk halı modelleri tercih edebilirsiniz. Desenli ve gösterişli perdeler tercih ettiyseniz bu daha sade halılar tercih edilmeli. Hem perdeleri hem halıları koyu tonlarda kullanmak mekanı boğabilir ve ortamda kasvetli bir hava yaratabilir. Kullanmaktan kaçının.
  8. Ev dekorasyonunda aksesuarların önemi yadsınamaz. Beğendiğiniz çok hoş bir aksesuarı almak isteyebilirsiniz ama her aksesuar evinizin dekorasyonu ile uyum sağlamayabilir. Aksesuar alırken renginin ve tarzının dekorasyonunuzun tümüne uyumlu olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Ayrıca gereğinden fazla aksesuarla evi doldurmak hem ortamı boğabilir hem de temizlik yaparken sizi daha çok yorabilir.
  9. Küçük ya da büyük olsun bir balkonunuz varsa balkonunuzu ihmal etmeyin, zevkinize uygun dekore ederek, bu hoş dekorasyonlu balkonda keyif yapabilirsiniz. Küçük bir balkonda katlanabilir masa ve sandalyeler kullanarak yerden tasarruf edebilirsiniz. Rengarenk çiçeklerle oluşturulan ve duvara asılan dekoratif saksılar, yerde kullanılan hoş bir kilim, minik süs fenerleri, mumlar, yere atabileceğiniz yastıklar ile oldukça hoş bir balkon dekorasyonu yaratabilirsiniz.

Kaynak : Dekoralist
http://www.dekoralist.com/evlenecek-ciftlere-ev-dekorasyonu-icin-9-oneri/

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.