Damatlık ayakkabısı nasıl seçilir?

Hayatınızın en özel gününde damatlık ayakkabısı seçiminizi rahat ve şık modelleri yana kullanarak düğününüzü unutulmaz kılabilirsiniz.

Damatlık ayakkabısı nasıl seçilir?

gelininsepeti | Damatlığı tamamlayan en önemli unsur damat ayakkabıları oluyor. İtinayla seçilen damatlığa uygun hem rahat hem de şık bir ayakkabı seçmek için birçok noktaya dikkat etmeniz gerekiyor. Düğününüze uygun damatlık ayakkabısı seçerken dikkat etmeniz gereken hususları sizin için listeledik.


1. Damatlık ayakkabısı seçerken dikkat edeceğiniz ilk husus damatlık modelli oluyor. Damatlığın kumaşı, kesimi, rengi ve tarzı seçeceğiniz ayakkabının kriterlerini belirliyor. Siyah veya lacivert gibi klasik renklerde bir smokin seçiyorsanız buna uygun rugan ayakkabı tercih edebilirsiniz. Rugan ayakkabı parlak görünüşü ile hem damatlığın klasik tarzına yakışacak hem de şık bir görünüm oluşturacaktır. Rugan ayakkabı seçerken ise sade modelleri tercih edebileceğiniz gibi farklı renklerde desenli modelleri de tercih edebilirsiniz.

2. Damatlık ayakkabısı seçerken rahat olmasına dikkat edin. Düğünde tüm gün ayakta kalacağınız için ayaklarınız yorulacaktır ve ayaklarınızı sıkan bir ayakkabı düğününüze gölge düşürecektir. Bu durumun önüne geçmek için aldığınız ayakkabıları evde bir gün giyerek ayakkabının esnemesini sağlayabilirsiniz. Bunun yanında ayakkabıların kösele taban olmasına dikkat edin.


3. Uyumlu olun. Damat ayakkabısı seçerken sadece damatlığı baz almayın. Kullandığınız kol düğmeleri, kravat, mendil ve kemer gibi aksesuarlar ile ayakkabılarınız bir bütün oluştursun. Bu kombinlerde özellikle renk tonlarına ve desenlere dikkat edin.


4. Ayakkabı seçiminde dikkat edilecek diğer bir unsur mekan seçimidir. Salon düğünü yapacaksanız klasik ayakkabıları tercih edebilirsiniz. Fakat kır düğününde veya sahilde yapacağınız düğünde klasik ayakkabılar kullanışlı olmayacaktır. Bunun için açık hava düğünlerinde spor ayakkabı modellerini tercih edebilirsiniz. Spor modellerde pantolon paçalarının çok uzun olmamasına dikkat edin. Spor modeller arasında ise farklı modellerde mat deri ayakkabıları veya deri sneakers gibi modelleri tercih edebilirsiniz. Özellikle kır düğünleri için keten, hazır veya bez ayakkabılar ile rahat edebilirsiniz.


5.Damatlık ayakkabısı seçerken dikkat edilecek diğer bir püf nokta fiziki özelliklere uygun ürün seçmektir. Ayaklarınız eğer büyükse ayaklarınızı öne çıkaracak ve kaba gösterecek ayakkabılardan ziyade sade ve dikkat çekemeyen modellere yönelin. Rugan ayakkabı modellerinde sade bir model tercih ediyorsanız bağcık kısımları ince olanları tercih edin. Çünkü kalın ve büyük bağcık kısmı ayaklarınızı kaba gösterecek ve damatlığın şıklığını bozacaktır. Bunun dışında boy konusunda sıkıntı yaşayanlar ökçeli ayakkabıları tercih ederek daha uzun görünebilir.

Kaynak : Düğün Yardımcısı
http://dugunyardimcisi.com/damatlik-ayakkabisi-nasil-secilir/

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.