A Kesim gelinlik hakkında bilinmesi gerekenler

A kesim gelinlikte kumaş, vücudun üst tarafını sarmalayarak göğüs kısmını toparlar ve belden itibaren A şeklini alarak kabarmaya başlar. Kabarıklık, belin farklı hizalarından başlayabilir; ama önemli olan bu kabarmanın prenses kesimdeki gibi aniden değil, yavaş yavaş başlayacak olmasıdır. Rahatlık bakımından en revaçta olan model olduğu söylenebilir.

A Kesim gelinlik hakkında bilinmesi gerekenler

gelininsepeti | A kesim gelinlikler hemen her vücut tipine ve farklı düğün ortamlarına uyum sağlayabilecek yapıdadır. Kamufle etmek istediğiniz her bölgeyi, A kesim gelinlikle rahatlıkla kapatabilirsiniz. Ayrıca boyu kısa olan gelin adaylarını da sevindirecek bir modeldir. Çünkü bu model, topuklu ayakkabıyla bir araya geldiğinde boyu olduğundan oldukça uzun göstermekte ustadır.


Tüm vücut tiplerine uyumlu olan model, elma ve armut vücut tiplerinde oldukça başarılıdır. A şekli, basit bir göz karmaşası yaratarak vücudun orantılı görünmesini sağlar. Ancak bu tip gelinliklerde korse kullanımı çok önemlidir. Korse ile birlikte gelinlikte kullanılan kumaş da önem taşır. Böyle gelinliklerde saten gibi hafif kumaşlar yerine dantel gibi ağır kumaşlar tercih edilmelidir.

A kesim gelinlikle birlikte dikkat etmeniz gereken en önemli detay duvaktır. Duvak seçimine ayrıca özen göstermelisiniz, yoksa A kesim gelinliğin sağladığı bütün faydaları bir anda yok edebilirsiniz. Birçok gelinlik modelinde olduğu gibi A kesim gelinliklere uyumlu birçok model vardır. Doğru kumaş, duvak ve yaka seçimi ile şık bir gelin olabilirsiniz.


A Kesim Gelinlik Çeşitleri Nelerdir?

A kesim gelinliklerin, son dönemde prenses gelinlikleri tahtından ettiği söylenebilir. Çünkü A kesim birçok yaka tipiyle uyum içindedir. A kesim gelinlikler; askılı, kuyruklu, truvakar kollu, sırt dekolteli şeklinde birçok sınıfa ayrılabilir. Yaka kısmını belirlerken vücudunuzun üst kısmına odaklanmalısınız. Aynı zamanda büyük beden için de A kesim gelinlikler, sıklıkla tercih edilmektedir. Güpür kumaşlı, büyük beden A kesim gelinlikler için burayı tıklayın.

A kesim gelinlik tasarımlarına bakıldığında bu modelde sıklıkla kalp yaka, straplez, kayık yaka ve V yakanın sıklıkla tercih edilmiş olduğunu görebilirsiniz. Bu alternatifler içinden vücudunuza uygun olanı tercih edebilirsiniz. Omuzlarınız genişse omuzu küçük göstermek, göğüsleri büyük göstermek için straplez tercih edebilirsiniz. Bunun yanında kayık yaka da aynı işlevleri görecektir.

Gelinlikte dekolte olmalı diyorsanız V yaka ya da sırt dekolteli bir modeli tercih edebilirsiniz. Hem sırt hem göğüs dekoltesi, boyun kısmını uzun gösterebileceğinden daha avantajlıdır.


A Kesim Gelinlikle Tercih Edilebilecek Duvaklar

Duvak bir gelinliğin tamamlanmasında ilk sıralarda yer alan detaylardandır. A kesim, birçok duvak çeşidiyle uyum sağlayabilen yine bonus gelinliklerdendir. Uzun duvak düşünüyorsanız katedral tipi duvak dantelle birlikte gayet uygun olacaktır. Uzun duvak için bir diğer alternatif şapel tipidir. Şapel ve katedral duvaklarla prenses gibi görünmek mümkün. Ancak A kesim gelinliği, V yaka ya da sırt dekoltesi ile bir arada tercih etmişseniz duvak kullanmamak daha iyi bir seçenektedir. 

A kesim ile birlikte kısa duvak kullananların sayısı da hiç anımsanacak gibi değildir. Son dönemde birçok yerli ve yabancı ünlü isim de A kesim gelinlikle kısa duvak tercih etmiştir. Birçok gelinlik modelinde olduğu gibi uzun ve kısa duvak A kesim gelinlikte bir arada kullanmaya uygundur.


A Kesim Gelinliği Tamamlayacak Öneriler

Düğün gecenize hazır olmak için gelinliğinizin yaka kesimine ve saç modelinize göre kolye, küpe gibi aksesuarlar kullanabilirsiniz. Bunun dışında duvak kullandıysanız; gelinliğin üzerindeki detaylara bakarak şık bir taç tercih edebilirsiniz. A kesim gelinlikte, topuklu ayakkabı kullanmak her gelinlik modelinde olduğu gibi doğru bir karadır. Saç ve makyajınız ile ilgili seçimlerde de bir bütün oluşturmaya özen göstermelisiniz.

Kaynak : Gelinlik Modelleri Fiyatları

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.