Gelin saçı aksesuarı rehberi

Bir düğünde gelinin en çok ilgi çeken detaylarından biri saçıdır. Düğünlerde gelinlik kadar gelin saçı ve makyajı da ilgiyle incelenir. Gelinliğe ve konsepte uygun olarak seçilen gelin saçı aksesuarları ile gelin gecenin yıldızı haline gelir.

Gelin saçı aksesuarı rehberi

gelininsepeti | Elbette gelin saçı için çok fazla alternatif var ancak sizin sadece bir tek başınız var ve bir seçim yapmanız gerekiyor. Bu yazıyı okuduktan sonra hangi aksesuarın sizin için daha doğru olduğuna karar vermeniz çok daha kolay olacak.

Duvaksız Gelin Olmaz!

Eğer bir otel düğünü yapacaksanız ya da bir balo salonu geliniyseniz gelinliğiniz de organizasyonun içerdiği tüm ihtişamı ve kusursuzluğu temsil etmeli. Gelinliğiniz kabarık bir etek, uzun bir kuyruk, dantelli bir kumaştan oluşuyorsa gösterişli bir gelinliği tamamlayacak en şık tercih bir duvak olacaktır. Resmi olmayan, omuz hizasında bir duvak mı, dirseğe kadar uzanan rahat bir duvak mı, parmak uçlarınıza düşen estetik bir duvak mı, yoksa upuzun yerleri süpüren görkemli bir duvak mı kullanacağınıza karar vermeden önce nasıl bir saç modeli istediğinizi tespit etmek belirleyici olacaktır. Ayrıca bu kararı gelinliğinizin tasarımcısına ya da gelin başı uygulatıcınıza danışmanız işinizi kolaylaştıracaktır.


Başımın Tacı

En güzel gelin saçları belki de gelinin gece boyunca en rahat edeceği modeller arasından çıkar. Rahatlık doğallığı, doğallık ise güzelliği öncüller. Hangi gelinler saç aksesuarı olarak tacı tercih etmeli birkaç ipucunu takip ederek bulmaya ne dersiniz? Eğer eşiniz de siz de dans etmeyi çok seven, düğünlerinde de çılgınca eğlenmeyi kafaya koymuş bir çiftseniz düğün mekanınız bir klübü gösteriyor demektir. Gece boyunca gönlünüzce dans edebilmek için olabildiğince az yer kaplayan, tarlatansız ve kısa gelinlik modelleri tercih etmelisiniz. Gelinliğinizle hem sadelikte uyumu yakalamak hem de şık bir detay katmak için açık bıraktığınız saçlarınızı işlemeli bir taçla süslemelisiniz.


Taze Çiçekler

Eğer bir bahar geliniyseniz üstelik de düğününüzü bir kırda ya da bir kumsalda yapmaya karar verdiyseniz size yakışacak olan saç aksesuarı kuşkusuz çiçeklerdir. Gelinlik topuz modelleri arasından seçeceğiniz rahat ve dağınık saçlarınızı mevsimin taze çiçekleriyle süsleyebilir, düğününüzde bir bahar meltemi gibi salındıkça etrafa hoş kokular saçabilirsiniz. Çiçeklerinizi düğününüzün tema renklerine ya da gelinliğinizin tonlarına uygun seçebilirsiniz. Böylesi bir saç aksesuarıyla bütünlüğü yakalayacak gelinlik ise 2013 gelinlik modasının hakimi Helenistik gelinlik modelleri arasından seçilmeli elbette… Yani sade, rahat, özgün kısaca bohem bir gelinlik, bir kır düğünü ve saçınızı süslediğiniz taze çiçekler bir bahar gelini için kulağa çok hoş geliyor.


Şapka

Eğer siz de büyükannenizin sandığından seneler sonra çıkardığı kıyafetlere, şallara, eldivenlere bayılıyorsanız, çocukluğunuzdan beri o sandıktan çıkacak bir gelinliği giymeyi hayal ediyorsanız doğru başlığın altında geziniyorsunuz. Belki 30’ların ağırbaşlı çizgileri, belki 50’lerin hoppa etekleri, belki 70’lerin hippi tarzı ama ille de nostalji nostalji… Gelin başı aksesuarları arasından size en uygun olanı elbette vintage tarzda minik bir şapka. Üstelik düğününüz tarihi bir mekanda olacaksa ve gelinliğiniz de vintage çizgiler barındırıyorsa sizin için daha uyumlu bir saç aksesuarı olamaz.


Toka

Gelin başı her zaman zihinlerde korkulu ve stresli birkaç saate işaret etse de kararlarınıza yapacağınız küçük dokunuşlarla bu eziyetten kurtulabilirsiniz. Eğer düğününüz bir restorantta olacaksa bunu bir avantaja çevirebilirsiniz. Restoran düğünleri daha mütevazi kutlamaları gerektirir. Beyaz saten bir elbiseyi andıracak zariflikte ve sadelikte olan gelinliğinizi şık bir ense topuzuyla tamamlayarak, topuzunuzu beyaz taşlı bir tarakla ya da işlemeli bir tokayla süsleyebilirsiniz. Tüm sadeliğinize rağmen gece boyunca zarafeti elden bırakmayacaksınız.

Şimdi Hazırsınız!

Artık gelin saçınız için tarzınıza ve gelinliğinize en uygun aksesuarı seçerken daha donanımlı ve fikir sahibi olacaksınız. En önemlisi olan karar aşamasını geçtiyseniz şimdi size işinin ehli bir uygulatıcı gerekiyor. İnce eleyin sık dokuyun içinize en çok sineni bulun diye şehrinizdeki firmaları sizler için derledik:

Kaynak : dugun.com
https://dugun.com/gelin-ayakkabisi-ve-aksesuarlari/makaleler/gelin-saci-aksesuari-rehberi-193

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.