Gelinlik alırken nelere dikkat edilmeli

İşte sana en keyif alacağın dönem. Tecrübeli bir gelin olarak söyleyebilirim ki tavsiyelerimi dinlersen gelinlik seçme dönemi senin için de harika geçecek. Vücut tipini biliyor ve gelinlik modeli seçimini vücut tipine göre yapıyorsan zaten gelinlik seçerken nelere dikkat edilmeli işini çoktan kaptın demektir. “Bunlardan hiç haberim yok” diyorsan işte sana gelinlik seçiminde püf noktalar! İşini kolaylaştıracak 3 altın kuralı açıklıyorum. 

Gelinlik alırken nelere dikkat edilmeli

gelininsepeti | İşte gelinlerin bilmesi gereken vücut tipleri ve gelinlik alırken, gelinlik diktirilirken, nişanlık seçerken dikkat edilmesi gerekenler...


Kural 1: Vücut Tipi
Gelinliğinin üzerinde harika durması için inan bana Elle Macpherson gibi “Bayan Vücut” lakabına ihtiyacın yok. Gelinlik modeli seçerken vücut tipine göre seçim yap yeter. Bu seçimi yapmak ise çok kolay. Çünkü toplamda zaten 4 ana vücut tipi var. Seninkini öğrenip ona uygun gelinlik modellerinden birini seçtikten sonra yakışmaması için hiçbir sebep yok! Muhteşemliğine atacağın ilk adımı vücut tipine uygun gelinlik seçerek başlayalım.

Gelinlik alırken nelere dikkat edilmeli

Kural 2: Hazır Dikim mi, Diktirmek mi?
Moda dilinde Pret –a porter (hazır giyim) ve tailor made (özel dikim) olarak adlandırılan tasarımlar gelinlik seçiminde de bitmeyen çekişmelerine devam ediyor. İster tasarımcıların zamansız koleksiyonlarından bedenine göre olanı seç, istersen de o tasarımcıların tasarladıkları modelleri diktir. Seçimini etkileyen unsurlardan olan zaman ve bütçe faktörünü de hesaba katmayı unutmadan şimdi karar vermelisin. Gelinliğini hazır almak mı diktirmek mi?...

GELİNLİK ÇEŞİTLERİ VE MODEL İSİMLERİ


Kural 3: Düğün Mekanına Göre Gelinlik
Kural 3’ün hakkını verebilmek için iki adım önce anlattığım “Düğün Mekanı”nı seçmiş olman gerekiyor. Mesela ihtişamlı bir otel düğünü için sana önerim kabarık gelinlik modeli olurken, kır düğünü için gelinlik kumaş seçimini şifon kumaştan tasarlanmış gelinlik modellerinden seçmeni tavsiye edeceğim. Şimdi hazırsan “Düğün mekanına uygun gelinlik nasıl seçilir?” açıklıyorum.

Kaynak : www.dugun.com


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.