Gelinlik Kumaşları

Gelinlik kumaşı, bir gelinlik için en önemli faktördür. Gelinlik kumaşları; dikilecek olan gelinliğin modeline, mevsimine ve gelin adayının beğenisine göre tercih edilir. Gelinlik kumaşınınıza karar verirken profesyonel gelinlikçinizden yardım almanızda yarar vardır.

Gelinlik Kumaşları

gelininsepeti | Her modele, her kumaş uymaz. Aşırı süslemeler taşıyan bir gelinlik, gelinliği gelinden ön plâna çıkartır. Sade çizgiler taşıyan, şık bir kumaşla çalışılmış gelinlikler, her zaman daha zarif görünür. Üst bedenin vücuda oturduğu, eteklerin ise kabarık çalışıldığı modellerde en çok tafta, sert saten, organze ve tül tercih edilmektedir. Danteller, krepler, şifonlar, ince satenler ise romantik hatlar taşıyan düz kesimlerdeki modeller için daha uygundur. Parlak satenler, yerlerini artık matlara bırakıyor. Alıştığımız bembeyaz gelinlikler, yerlerini kırık beyaz, kemik, uçuk pembe gibi pastel tonlara bırakabiliyor.


Elişi küçük motifler ve zarif işlemeler, düz kumaşlarla hazırlanan gelinliklere zarif bir şıklık kazandırırken, kendinden desenli kumaşlar da sade çizgilerdeki modellerde tercih ediliyor.

Peki en kaliteli gelinlik kumaşları nerede bulunur, gelinlik kumaşlarının isimleri nelerdir, gelinlik kumaşları nerelerden alınır? Gelinlik kumaş kalitesi nasıl anlaşılır?

Gelinlik kumaşları isimleri...

* Fay: Yollu ve dokulu bir gelinlik kumaşı olan bu tür, gelinliklerin ön yüzünde kullanılır. Bu gelinlik kumaşına daha çok düz kesimli gelinliklerde rastlanır.

* Fransız Danteli: Tüm gelinlik modellerinde uygulanabilen bu en kaliteli gelinlik kumaşı, daha çok duvakta kullanılmaktadır.

* Güpür: Bu gelinlik kumaşı, ağırlıklı olarak gelinliğin kol, yaka ve göğüs kısımlarında kullanılabilir. Bu gelinlik kumaşını, sonbahar ve kış aylarında evlenecek olan gelinler daha çok tercih eder.

gelinlik kumaşları 2019

* Kordone Dantel: Bu gelinlik kumaşı oldukça hassas bir kumaştır ve gelinliğin genelinde kullanılabilir. Yazın evlenecek olan gelin adayları için uygun bir gelinlik kumaşı çeşididir.

* Saten: Bu gelinlik kumaşı, ipeksi dokusu sayesinde, özellikle yaz aylarında evlenecek olan gelin adaylarınca tercih edilir. Bu gelinlik kumaşı, her türlü kesime uygundur ve gelin adaylarınca en çok tercih edilen gelinlik kumaşıdır.

* Şantuk: Bu gelinlik kumaşı çeşidi, gelinliğin hem üst, hem de etek kısımlarında uygulanabilir. Bu geliblik kumaşı, ipeksi yapısıyla her tür gelinlik modeline uygundur. Bu kumaş türü, ipek dokulu olup, parlak ve seyrek yapıdadır.

* Şifon: Bu gelinlik kumaşı çeşidi, şeffaf ve ince yapısı sayesinde daha çok yazın evlenecek olan gelin adaylarınca tercih edilir. Bu romantik gelinlik kumaşı, her tip gelinlik için uygun yapıdadır. Gelinlik kumaşı seçerken neye dikkat edilmeli...

gelinlik kumaşları

* Organza: Bu gelinlik kumaşı çeşidi, dikilecek olan gelinliği tüm bedende kullanmak için ideal yapıda bir gelinlik kumaşıdır. Hem klasik, hem sıra dışı gelinlik modellerinde kullanılabilir. Bu gelinlik kumaşı, şeffaf ve ince özellikleriyle yaz gelinlikleri için ideal bir gelinlik kumaşıdır.

* Tafta: Hem pastel, hem de parlak renklere sahip olan bu gelinlik kumaşı tipi; bayan giyiminde gelinlik, nişanlık ve kabarık abiyeler için en çok tercih edilen kumaş türüdür. Gelinliğin üst ve etek kısmında rahatlıkla kullanılmakta olup, daha çok kabarık gelinlik modellerinde kullanıldığını görmekteyiz.

* Tül Üzerine Brode: Tül üzerine işlenmiş motifli, ince ağ yapılı bir gelinlik kumaşı türüdür. Bu gelinlik kumaşına nakışlı Fransız Danteli de denir. Bu kumaş, gelinliğin kol, yaka ve göğüs bölümlerinde kullanılmaktadır. Bu gelinlik kumaşı, tüm mevsim gelinlik dikiminde kullanılabilir.

* Ziberlin: Bu gelinlik kumaşı çeşidi, fayın daha incesi ve ipek olanıdır. Bu gelinlik kumaşının üzerinde dokular bulunur ve kulplu gelinlik modellerinde kullanılmaktadır.

Gelininsepeti

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.