Gelin makyajının püf noktaları

Muhteşem bir gelin olmak için muhteşem görünmen gerekli. Peki, bunun için neye ihtiyacın olduğunu biliyor musun? Elbette, yüzüne doğru makyaj stilinin uygulanmasına ihtiyacın var. Gelinliğinin modeli, yüz tipin, düğün yapacağın mevsim, her şey düğün makyajının nasıl olması gerektiğini etkileyecektir. Öyleyse, seni daha fazla heyecanlandırmadan gelin makyajının püf noktalarını anlatmaya başlıyorum.

Gelin makyajının püf noktaları

gelininsepeti | Gelin Makyajı Nasıl Olmalı?

Her gelin düğün günü mükemmel görünmek ister. Eminim sen de istiyorsun. Doğru gelinlik, doğru saç ve doğru makyajla hayal ettiğin gibi görünmen mümkün. Öncelikle vücut tipine uygun gelinliği bulduğunu varsayıyorum. Gelinliğini bulduğuna göre saç modelini de aşağı yukarı belirlemişsindir. Peki, düğün makyajı nasıl olmalı? Yüz şeklini bilmen, makyaj tekniğinin doğru uygulanması açısından oldukça önemli. Bu nedenle ilk olarak yüz tipleri ve her yüz tipi için uygun makyaj tekniklerine değinerek sana yardımcı olacağım.

Oval Yüz Şekli İçin Gelin Makyajı
Oval yüz şekline sahipsen ilk söylemem gereken şey ne kadar şanslı olduğundur. Şunu bilmelisin ki, pek çok kadın makyaj tekniğini oval yüz tipi illüzyonu yaratmak için kullanıyor. Senin kaçınman gereken şey, ovalliğini bozacak şekilde köşeli çizgiler yaratmak. Kontür tekniğini aydınlatıcıyı ağırlıklı kullanarak uygulamalısın. Alın, burun, dudak üzeri ve çene aydınlatıcı uygulama alanların. Oval yüz şekline uygun makyaj modelleri hakkında daha detaylı bilgi istiyorsan seni böyle alalım.

Gelin makyajının püf noktaları

Yuvarlak Yüz Şekli İçin Gelin Makyajı
Yuvarlak bir çeneye, dar ya da tam tersi geniş bir alna ve eninin uzunluğundan daha geniş olduğu bir yüz şekline sahipsen, yuvarlak yüz tipindesin demektir. Yapman gereken şey, makyajla yüzünün yuvarlaklığını dengelemek olmalıdır. Bunu yapmak için elmacık kemiklerini öne çıkarmalı ve gölgelendirme makyaj tekniğini uygulamalısın. Burada dikkat edilmesi gereken nokta gölgelendirmenin orantılı yapılmasıdır. Ayrıca dikkatleri gözlerine ve dudaklarına çekerek de yüzünü uzun gösterebilirsin. Yuvarlak yüz şekline uygun makyaj için daha detaylı bilgi almak isteyenler buraya.

Gelin makyajının püf noktaları

Kare Yüz Şekli İçin Gelin Makyajı
Kare alın, geniş elmacık kemikleri ve kare çene yapısı seni kare yüz şekli grubuna dahil ediyor. Yüz hatların köşeli olduğu için bu alanlara cilt renginden iki ton koyu olan bir fondöten kullanmanı öneriyorum. Uygulama tekniğini daha detaylı anlatmamı istersen, fondöteni elmacık kemiklerinin hemen altına, burun bölgesinin kenarlarına ve çenenin en köşe bölgesine uygulamalısın. Allık kullanımını elmacık kemiklerinden şakaklarına doğru yap ve ruju da üst dudağına daha yoğun sür. Böylece yüzün olduğundan daha uzun görünerek kare görünümünü yumuşatacaktır. Daha detaylı bilgiler istersen, kare yüz şekli hakkında bilmek istediğin her şey burada.

Dikdörtgen Yüz Şekli İçin Gelin Makyajı
Eğer yüzünün uzunluğu eninden genişse ve köşeli yüz hatların varsa dikdörtgen yüz tipine sahip bir gelin adayısın demektir. Öncelikle çok sert bir görünüme sahip olduğunu söylemeliyim. Bu nedenle amacımız yüzünü yumuşak, kısa ve oval göstermek olmalı. Cilt renginden iki ton koyu fondöten ve iki ton açık aydınlatıcı ile odak noktasını yüzünün ortasına çekmeliyiz. Uygulama tekniği ise, koyu kapatıcıyı saç diplerin boyunca alına ve çene ucuna sürmek, aydınlatıcıyı da elmacık kemiklerinden yüzün ortasına doğru uygulamak olmalı. Dikdörtgen yüz şekline uygu makyaj modelleri hakkında daha fazlasını bilmek istersen senin için buraya harika bir yazı bırakıyorum.

Kalp Yüz Şekli İçin Gelin Makyajı
Yüzünün alt kısmı dar ve üst kısmı da genişse kalp yüz şekline sahipsin demektir. Bu yüz tipi için ters üçgen şekli tanımlamalarına da yabancı olmamanda fayda var. Çıkık olan elmacık kemiklerinin görünümünü fazla belirginleştirmeye gerek olmadığını düşündüğüm için allık kullanımını olabildiğince minimumda tutmanı öneriyorum. Ayrıca alın bölgesini gölgelendirme tekniği ile daraltmalı ve dudaklarını da olduğundan daha dolgun gösterecek bir ruj uygulaması yapmalısın. Ruj rengi olarak mat renkleri öneriyorum. Kalp yüz şekline uygun makyaj modelleri hakkında daha fazlasını öğrenmek için buraya gelebilirsin.

Gelin makyajının püf noktaları

Yüz şekillerine uygun makyaj tekniklerini artık öğrendin. Sıra geldi düğün yapacağın mevsimin koşullarına ve gelinliğine. Hazır mısın?

Eğer bir kış gelini olacaksan ve şık bir düğün organize edildiyse elbette senin makyajın vurgulu, koyu tonlarda ve çarpıcı olmalı! Sonbahara ve kışa yakıştırdığım renkler arasında koyu mavi, mor, kahve tonları ve soft pembe yer alıyor. Gözlerini ve dudaklarını belirginleştirerek mükemmel görünebilirsin. Tabii makyajının ne kadar koyu ve ne kadar dikkat çekici olacağına sen karar vereceksin. Gelinliğinin tarzına ve evlendiğin mevsime göre makyaj yaptırmak eminim seni muhteşem gösterecektir.

Gelin makyajının püf noktaları

Yaz gelini olacaksan sana tavsiyem abartıya kaçmayan bir makyaj yaptırman. Çok sıcak bir yaz günü yüzünden aşırı bir makyajla koşturmak mükemmeliyetine gölge düşürecektir. Elbette makyajın yine vurgulu olsun ama bunun dozunu iyi ayarlamalısın. Ayrıca makyajını akmayan ve tutuculuğu yüksek kozmetik ürünleriyle yaptırmanda fayda var. Bu nedenle profesyonel makyaj sanatçısı ile çalışman gerçekten önemli. Gelinlik modelini vintage tarzda seçeceksen makyajının da gelinliğin gibi biraz eski dönemleri anımsatması sence de hoş olmaz mı? Gösterişli bir gelinlik tercih ettiysen de soft bir makyaj ile görünümünü dengeleyebilirsin.

Gelin makyajının püf noktaları

Profesyonel Düğün Makyajı Nasıl Yapılır?
Kusursuz bir makyaj uygulaması için profesyonel bir makyaj tekniği gerekir. Makyajın nerede ve ne zaman kullanılacağı da doğru makyaj tekniği kadar önemlidir. Örneğin, gece makyajını gündüz yapman ya da uygun olmayan bir yerde abartılı makyaj kullanman hoş bir etki bırakmayacaktır. Düğün makyajını diğer makyajlardan ayıran en temel özellik de burada ortaya çıkıyor. Gelin makyajı gece ve gündüz olarak ayrılmaz. Sabahın erken saatlerinden gece geç saatlere kusursuz görünmen gereklidir. Bu nedenle makyajının softluğu ya da abartısı değil senin kendini nasıl görmek istediğin önemli.

Profesyonel düğün makyajında öncelikle cilt tonuna ve yapısına uygun kozmetik ürünler ayarlanır. Uygulama işlemi öncesi yüzüne cildini makyaja hazırlayacak bir baz sürülür. Bazın özelliği hem yüzünde makyajın tutuculuğunu arttırmak hem de kusursuz bir görünümü sağlamaktır. Sonrasında kapatıcı ve aydınlatıcı ile de kontür işlemi uygulanır. Bazı makyaj sanatçıları, fondöten ve aydınlatıcı uygulamasından önce göz makyajını yapmayı daha uygun bulurlar. Bunun sebebi, makyajı uygulama esnasında yüze dökülen kalıntıların silinmesiyle oluşabilecek makyaj bozulmalarını engellemektir. Profesyonel bir teknik, profesyonel malzemeler ve mükemmel sonuç. Bu arada sana çok önemli bir de not: Gelin makyajını yaptırmadan 1 hafta önce makyözünden prova günü almanda fayda var. Böylece makyajda beğenmediğin noktalara müdahale ederek düğün gününde kusursuz olmayı garantileyebilirsin.

Gelin makyajının püf noktaları

Gelin Göz Makyajı Nasıl Olmalı?
Gelin göz makyajı yaptırırken göz rengine göre makyaj yaptırman önemli. Eğer gözlerin renkli ise kesinlikle göz renginle birebir aynı tonda bir makyaj yaptırmanı tavsiye etmiyorum. Mavi göz için altın tonları, yeşil göz için mor ve kahve tonları, kahverengi göz içinse her renk tonunu ama özellikle mor, yeşil ve açık kahve tonlarını kullanabilirsin.

Gözlerinin yapısına göre uygulanacak bir makyaj tekniğiyle hayal ettiğin gözlere kavuşacaksın. Örneğin, küçük gözlerini büyük gösterecek bir göz makyajı istiyorsan, göz kapaklarına açık tonlarda far uygulamalısın. Gözlerinin iç köşelerine yani göz pınarlarının olduğu bölgeye ışıltılı far ile dokunarak bu etkiyi güçlendirebilirsin. Maskarayı da asla yalnızca üst kirpiklerine uygulama! Alt kirpiklere de sürdüğünde gözlerinin daha iri göründüğünü hemen fark edeceksin.

Gelin makyajında her zaman gözlerin ön planda olmasından yana olduğum için sana en çok buğulu yani dumanlı göz makyajını önereceğim. Dumanlı göz makyajının püf noktası göz rengin! Sana en çok yakışacak tonları kullandığında çok hoş bir görünüm kazanacağından eminim.

Sade Gelin Makyajı
İşte tam bir kır ve kumsal düğünü gelin makyajı. Eğer abartılı makyaj sevmeyen gelin adaylarının tercih ettiği doğal makyaj türü senin de ilgini çekiyorsa minimalizmi benimseyen bir gelin adayısın demektir. Senin için gelin makyajında kullanılması gereken ürünler, kesinlikle ten rengine birebir uyumlu olan soft renkler. Örneğin, toprak rengi tonları, uçuk pembe ya da şeftali tonları sana uygun olacaktır. Bu makyaj tekniğinin püf noktası, göze, yanaklara ve dudaklara makyajı ne kadar uygulaman gerektiğini bilmen. Sade olmak isterken, dikkat çekici olmayı da atlamamalısın. Göz makyajın için pembe tonlarında far, kahve tonunda eyeliner ve güçlü bir rimel uygulaması yapabilirsin. Bu şekilde gözlerini biraz ön plana çıkarmış olursun. Burada dikkat etmen gereken şey dudaklarının geri planda kalması gerektiği. O yüzden gelin makyajı için ruj seçimini nude tondan yana yapmanı tavsiye ediyorum. Yüzünün de doğal görünüm yakalaması için allığı elmacık kemiklerine, alnına ve burnunun ucuna büyük bir fırça ile uygularsan harika görüneceksin.

Gelin makyajının püf noktaları

Abartılı Gelin Makyajı
Göz alıcı, şık ve biraz da abartılı olmak isteyen gelin adaylarını böyle alalım. Sonuçta bir kez evleniyorsun öyle değil mi? İddialı gelin makyajı ile oldukça çarpıcı görüneceğine eminim. Yoğun makyaj uygulaması profesyonel bir makyaj sanatçısı tarafından yapılmadıkça ya da makyaj tekniklerini iyi bilmediğin sürece oldukça riskli olabilir. Abartılı makyajın en iyi örneği aslında gotik makyajdır. Gotik bir gelin olmak istiyorsan gözlerini ve dudaklarını koyu renk boyatarak ten rengini de açık tonlarda bırakmalısın. Eğer biraz normal biraz gotik bir tarz istiyorsan koyu tonları biraz hafifleterek kullanmanı öneriyorum. İşte bu makyaj modeli için sana anlatacak iki görsel:

Artık gelin makyajının nasıl olması gerektiğiyle ilgili birçok şeyi biliyorsun. Aklında bu konuyla alakalı her hangi bir soru varsa, hemen bizimle iletişime geç! Ayrıca gelin makyajının püf noktaları hakkında bizimle paylaşmak istediğin deneyimlerin de varsa merakla bekliyoruz.

Kaynak : www.dugun.com

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.