Fransız dantelli gelinlikler

Özellikle son yıllarda gelin adayları, gelinlik modellerini belirlerken belki de en önemli kriterlerinden biri Fransız danteli olmuş durumda. İşte en çok aranılan konulardan biri olan Fransız Danteli Gelinlikler ve modelleri hakkında aradığınız her şey bu yazıda... 

fransız dantelli gelinlik

gelininsepeti | Bir gelinliğin ana malzemesi olan gelinlik kumaşından sonra gelinliğin görünümünde en çok etki eden unsur da Fransız danteli zaten. Gerçi her dantel işlemeli gelinlikle Fransız danteli kullanıldı deniliyor artık ama bunun da ayırt edici belli başlı özellikleri var tabi ki. Biz de bu konuda sürekli gelinlik mağazalarında, bizim gibi internette gelinlik modelleri tanıtımı yapan sitelerde vs… duyduğunuz ya da okuduğunuz “Fransız Danteli” hususunda bir kaç bilgi verelim istedik.

Öncelikle nedir bu Fransız danteli?

Tabi ki adı Fransız diye sadece Fransa’ da imal edilen bir dantel çeşidi değil. Ama bu kalitede bir dantelin ilk üretildiği yer olan Fransa olduğu için adı bu şekilde kalmıştır. Dantelin tarihine de bakıldığında 17. yy.’ dan itibaren Fransa’nın dantel imalatı konusunda diğer Avrupa ülkelerine kıyasla epey bir yatırım yaptığı ve diğer ülkelerin Fransa’dan dantel imal ettiğini görebilirsiniz. Konuya tekrar dönersek eğer Fransız dantelinin olayı; dantelin sonradan tül üzerine dikilmesi değil, daha tül üretim aşamasındayken tülle beraber üzerine desenin ince ayrıntılarla işlenerek üretilen dantel çeşididir. Yani tül ayrı dantel ayrı olarak değil, ikisi bir bütün olarak imal edilir ve baktığınızda, dokunduğunuzda da bu ayrıntıyı fark edebilirsiniz.

fransız dantelli gelinlik modelleri

Fransız danteli fiyatları ne kadar?

Gerçek bir Fransız dantelinin metresi ortalama 300 lira civarından başlayarak desenine ve kalitesine göre 1500 liraya kadar çıkabiliyor. Bir gelinlikle ortalama 3 metre kadar gittiği düşünülürse eğer neden Fransız dantel kullanılan gelinliklerin fiyatlarının biraz pahalı olduğu anlaşılabilir.

Bu fiyatları ödediğiniz için ve işçiliğin de daha fazla göze çarpması adına Fransız dantelleri genelde beyaz renkte olmaz. Kırık beyaz ve krem rengi en çok piyasada rastlanan Fransız danteli renkleri oluyor.


Genelde yurt dışından döviz karşılığı getirildiğinden özellikle dolar kurunun yüksek olduğu şu günlerde fiyatlar biraz daha tavan yapmış olabilir. Hal böyleyken sadece dantel fiyatının bu şekilde olduğu düşünülürse, özel dikim yapan ya da hazır gelinlikle Fransız danteli kullanan bir moda evindeki gelinlik fiyatının da 3.000 TL’ den aşağı olması biraz saçma olur.

fransız danteli gelinlik 2019

Bazı gelinlikçilerde Fransız danteli kullanıldığı söylenen fakat hazır işlenmiş ve kaliteleri kıyaslanamaz ölçüde olan dantelle dikilen gelinlikler ederinden düşük fiyatlara satılıyor. Sadece kullanılan danteli imalatçısından satın alsanız dahi daha yüksek bir bedel ödemeniz gerekirken aynı ücrete gelinliği satan yerlerden ardınıza bakmadan kaçmalısınız zaten.

Fransız danteli ile normal dantelin farkını nasıl anlayabilirsiniz?

Hemen iki üst paragrafta belirttiğimiz üzere sadece fiyatlarına bile bakarak bunu anlayabilirsiniz. Dediğimiz gibi çok iyi kalite olmasa bile orijinal Fransız danteli kullanılmış bir gelinliğin bugün ki ederi en az 3.000 TL’ den aşağı olamaz. Bu yüzden Pronovias, Berta Bridal, Rosa Clara, Elie Saab vs… gibi ünlü gelinlik markalarından ya da Vakko Wedding’ te satılan herhangi bir markada Fransız danteli kullanılmış bir gelinliği 5.000 TL’ den aşağı alamıyorsunuz. Tüm bu markalar iyi kalite dantel kullandığı için fiyatları da haliyle yüksek oluyor. Tabi bir de Fransız dantelinin çok yakıştığı bir ayrıntı daha var ki; gelin duvağı. Eğer burada da aynı malzeme dantel kullanılırsa hatırı sayılır bir miktar daha ödemek durumunda kalıyorsunuz.

fransız danteli gelinlik modelleri 2019

Bir başka ayrıntıda konunun başında dediğimiz üzere, Fransız danteli tülle birlikte bir bütün olarak üretilir. Hemen altta gördüğünüz dantel işlemesinin Fransız danteliyle yakından uzaktan ilgisi olmamasına rağmen, bazı moda evlerinde bu şekilde müşteriye sunulduğunu görebilirsiniz.

Kaynak : Gelin Oluyorum
http://gelinoluyorum.com/fransiz-dantelli-gelinlikler.html

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.