Evlilik yüzüğü hangi parmağa takılır erkek - kadın

Yaz aylarının en güzel neşesidir düğüne ve nişana hazırlanmak... Tatlı bir telaş ve hazırlıkların stresi sarar dört bir yanımızı... Peki dikkat edilmesi gereken püf noktalar neler? Evlilik ve nişan yüzükleri hangi parmağa takılır? Bu sorunun cevabını biliyor musunuz?

evlilik yüzüğü hangi parmağa takılır

gelininsepeti | Aramızdan çoğumuzun parmakları karıştırdığını ve emin olmadığını tahmin ediyoruz. Bu konuya bir açıklık getirmek istedik: tarihsel ve sosyal nedenleriyle nişan ve evlilik yüzüklerinin hangi parmağa takılması gerektiğini açıklıyoruz.

Alyans, karşı cinste iki insanın birbirine ettikleri bağlılık yemininin sembolik olarak yansımasıdır.  Bu sembol Mısırlılar tarafından; dairenin başlangıç veya bitiş noktası olmadığı (sonsuz olduğu) için yüzük olarak belirlenmiş ve alyans ismiyle vücut bulmuştur.  Sevgililerin bir ilişkileri olduğunu belli etmeleri açısından taktıkları yüzükler gençlerin parmağını süslemekle kalmıyor, aynı zamanda kıyafetlerini ve tarzlarını pekiştiriyor.

Evlilik öncesi yani nikâh kıyılmadan, resmi işlem yapılmadan önce nişan yüzüğü yani tek taş yüzük nikâh gününe kadar sağ elin yüzük parmağına takılır. Nedeni çok romantik aynı zamanda da oldukça bilimseldir. Çünkü sol elimizin 4. parmağından geçerek direk kalbe giden bir damarın varlığı ve ayrıca çiftlerin bu gerçeğin bir yansıması olarak kalben birbirine bağlandığı anlamını taşımaktadır.


Çinlilerin ise bu konuda daha farklı bir anlatım şekli, hikâyeleri ve tezleri var. Sağ ve sol ellerini sırt sırta verip değişik şekillere sokarak birbirinden ayrılmayan tek parmakların yüzük parmakları olduğuna dikkat çekerek alyansın 4. parmağa takılmasını farklı bir biçimde desteklerler.



Nikâh kıyıldıktan sonra alyans nişan yüzüğünün üstüne gelecek şekilde sol eldeki yüzük parmağında olmalıdır. Nikâh kıyılana kadar düğün sırasında tektaş söz yüzüğü sağ ele takılıp sol elin alyans için boş kalması sağlanabilir. Erkek ise eğer alyans haricinde başka bir yüzük kullanıyorsa bunu çıkarması ya da ters çevirmesi uygun olacaktır. Erkeklerde nikâhtan sonra alyansı sol elin yüzük parmağına takmalıdır.


Kadınlar, boşanma ya da başka bir sebeple dul kalma durumunda alyans veya tek taş yüzüklerini sağ ellerinde kullanabilirler. Bir başka biçimi de alyans ya da söz yüzüğünü bir zincirin ucuna takarak kolye şeklinde kullanmaktır.

Kısacası:
Sağ elinde yüzük bulunan kişi görürseniz bilin ki o nişanlıdır.

Sol elinde yüzük bulunan kişi görürseniz bilin ki o artık evlidir.

Umarız yazımız karışıklıkları gidermiş bilmeyenlere yol göstermiştir.

Kaynak : Astrocenter / Elif Kalendaroğlu
https://www.astrocenter.com.tr/astroloji-1270/blog/ask-iliskiler/2037-evlilik-ve-nisan-yuzukleri-hangi-parmaga-takilir




Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.