Balık model gelinlik 2018

Geçmişten bugüne, tüm dönemlerin gelinliği olarak bilinen balık gelinlik modelleri, bu sene de trend olmaya devam ediyor. Sadece gelinliği değil; her elbise modelini dikkat çekici kılan balık modeller; söz konusu gelinlik olunca, daha da iddialı oluyor.


gelininsepeti | İster yaz düğünü olsun, ister kış; düğün konsepti hiç fark etmeksizin tercih edilen balık gelinlikleri, gelin beraber inceleyelim.

Balık ya da denizkızı formunda bir gelinlik arıyorsanız, bu gelinlik modellerinin her ikisini de dar kesim gelinlikler kategorisi altında bulabilirsiniz. Çünkü dar kesim gelinlikler, bu modellerin genel adıdır. Fakat ince bir detay ile birbirlerinden ayrıldıklarını söylemeden geçmek olmaz.

Denizkızı ve balık kesim gelinlik modellerinde; gelinliğin kumaşı, vücudu saran bir formda tasarlanmıştır. Ancak denizkızı gelinlik modelinde, diz ya da diz bölgesinin biraz daha altından itibaren genişleyen form yapısı, daha belirgin bir yapıdadır. Yani gelinliğinize ilk bakıldığında, dikkat çeken özelliği; genişleyerek açılan diz altı bölümü olacaktır.

Kusursuz Bir Görünüm: Balık Dantelli Gelinlikler

Dar model gelinlikler, dantel işlemeleri ile detaylandırılabiliyor. Bu modellerin sofistike görünümü ile zamanı ölümsüzleştirmeniz mümkün. Bir yandan modern, bir yandan da eski dönemlerin görünümünü yansıtmak istiyorsanız, şu anda, tam da size uygun bir gelinlik modelini inceliyorsunuz demektir.


Fransız danteli ile hazırlanan balık gelinlik modelleri, en çok tercih edilen modeller arasında yer alıyor. Aslında bu kesimdeki gelinlikler, her ne kadar göz alıcı ve iddialı bir model olsalar da, oldukça sade gelinliklerdir. Dolayısıyla dantel işlemeleri olan gelinliği tercih ettiğinizde, çok abartılı olacağını düşünmemenizi öneririz.



İsterseniz tüm gelinliğiniz bu formda ve dantelli olabilir. Fakat en çok tercih edilen modellerin dantel detayları, daha çok yaka bölgesinden başlıyor ve kalça hizasına kadar devam ediyor. Bu modelleri, topuz saç modeli ile kombinleyebilirsiniz. Saçlarınız toplu olacağından, yaka detayı daha çok ön planda duracak ve dantel işlemeleri ortaya çıkacaktır.

Eğer her detayında dantel bulunan bir gelinlik tercih ediyorsanız da, duvağınızı seçerken daha sade modelleri tercih etmenizi öneririz.

Dar Kesim Balık ve Deniz Kızı formunda gelinlikler, uzun kuyrukları ile dikkat çekerken, zarafetini öne çıkarmak isteyen gelin adaylarının tercihleri arasında yer alacak.

Balık Kuyruklu Gelinlik Modellerini Denediniz mi?

Söz konusu gelinlik olduğu zaman, model filtresinin içerisine birçok seçeneğin dahil olduğunu biliyoruz. Her gelinin hayali farklıdır. Kimileri uzun duvak severken, kimileri de gelinliğinin upuzun bir kuyruğu olsun ister.


Bu konuda sizin için çok önemli bir tüyomuz bulunuyor. Eğer uzun kuyruklu balık kesim gelinlik tercih edecekseniz, duvağınızın çok uzun olmamasına dikkat etmenizi öneririz. Çünkü duvağın uzunluğu, kuyruğun uzun formunu gölgeleyebilir ve aslında, modelin özelliğini de ortadan kaldırabilir.

Uzun ve Kısa Kol Formları da Bu Modellere Çok Yakışıyor

Genellikle straplez yaka olarak görmeye alışık olduğumuz dar kesim gelinlik modellerinde, kısa ve uzun kol formları tercih ederek de aynı şık görünümü elde edebilirsiniz.


Balık gelinlik uzun kollu tercih edildiğinde; dikkat edilmesi gereken en önemli detay; kol kumaşı ile gelinliğin üst beden kumaşının aynı olmasıdır. Aksi halde, son anda bir aksilik çıkmış ve kolluk taktırmış gibi görünebilirsiniz. Bu durum aynı şekilde kısa kollu gelinlikler için de geçerli. Dantel, şifon ve tül gibi kumaşlar, kol detayları için en uygun kumaş türlerinden biridir.

Gelin Buketini Canlı Renklerde Kullanabilirsiniz

Sadece ama sadece beyaz gelin buketlerinin tercih edildiği dönemler artık çok eskilerde kaldı diyebiliriz. Tabi ki beyaz gelin buketleri hâlâ çok moda ve itiraf edelim ki 2018 modası ile gelinlik modelleri her ne kadar değişirse değişsin; beyaz buketler ile olan uyumlarını her zaman devam ettiriyorlar.


Fakat mor, pembe ve kırmızı gibi gelin buketleri ile düz dar gelinlik modelleri çok yakışıyor! Üstelik bu buketler artık canlı çiçeklerle de hazırlanabiliyor. Hem kokusu hem de canlı renkleri ile gelinliğinize bahar esintisi katabilirsiniz.

Denizkızı model gelinlik ve dar balık gelinlik modellerimizi incelemek için Oleg Cassini koleksiyonunu keşfe çıkmayı unutmayın!

Kaynak : Oleg Cassini





Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.