Gelin Pastası – Gelin Tatlısı nasıl yapılır?

İsmini renginin bembeyaz oluşundan alan gelin pastası ya da gelin tatlısı, süngerimsi kıvamda olan keki ve sütlü şerbetle ıslatılmasının yanı sıra üstüne dökülen muhallebisi ve en üstüne eklenen hindistan cevizi ile 2-3 saat buzdolabında bekletiliyor. Peki nedir bu gelin pastası ve yapımı nasıl? İşte tüm detayları ile gelin pastası ya da gelin tatlısı...


Gelin Pastası – Gelin Tatlısı Nasıl Yapılır?

gelininsepeti | Hem çok hafif, hemde çok leziz olan gelin pastası (tatlısı) için gereken tüm malzemeler, gelin pastasının yapılış şekli ve tüm püf noktaları bu sayfada. Hem sütlü tatlı hem de pasta sevenlerin çok beğeneceği gelin pastasının sırrı ise aslında çok basit.  İşte "Gelin pastası nasıl yapılır?" diye arayanların sorusuna cevap olacak o enfes pasta tarifi.


Gelin pastası için gereken malzemeler...

4 adet yumurta
( birinin sarısını ayırın muhallebi için )
1 su bardağı toz şeker
1 ,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Keki Islatmak İçin;
2 su bardağı soğuk süt
2 yemek kaşığı şeker

Gelin pastasının muhallebisi için gerekenler...

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yumyrta sarısı (ayırdığınız)
1 paket krem şanti(yada krema )


Gelin pastasının üzeri için;

Hindistan cevizi, fındık, ceviz yada  antepfıstığı  arzu ettiginiz meyveler  ( siz hangisini tercih ederseniz )

Gelin pastası yapımı

- Gelin pastası için ilk olarak derin bir kaba yumurtayı ve şekeri mikser ile beyazlaşana kadar çırpın.

- Vanilya, kabartma tozu ve un eklemenizin ardından dikdörtgen borcamı yağlayın ve kek hamurunu dökün. 170 yada 180 dereceye ayarladığımız fırına koymanızın ardından yaklaşık 15 dakika kontrollü bir şekilde pişirin. Daha sonra keki soğumaya bırakın.

- Süt ve şekeri karıştırın. Kek tamamen soğuyunca üzerine dökün.

- Muhallebisi için krem şanti ya da (krema) hariç bütün malzemeleri tencereye alıp karıştırın. Orta ateşte koyulaşana kadar karıştırın ve sonra soğumaya bırakın.

- Artık hazır hale gelen gelin pastası ılık bir hale geldikten sonra toz bir şekilde krem şantiyi ya da  (kremayı) ekleyin. Mikser yardımı ile çok fazla olmamak kaydı ile çırpın. (eğer katı olursa 3 yemek kaşığı süt ilave edin)

- 2 veyaz 3 dakika karıştırdıktan sonra kekin üzerine dökün. Gelin pastasının üzerini istediğiniz gibi süsleyin buz dolabında 2 - 3 saat beklettikten sonra servis yapmaya hazır olacaksınız.(yada isterseniz bir gece buz dolabında bekletebilirsiniz harika olacaktır)

Hazırlık Süresi: 45 Dak.
Pişirme Süresi: 25 Dak.
Toplam Süre: 1 Saat 10 Dak.
Porsiyon: 10-12

Örnek gelin pastası (tatlısı) yapımı için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

 Tüm tarifin haricinde dilerseniz pişmaniyeli gelin pastası, ağlayan gelin pastası, nişastalı gelin pastası ya da bisküvili gelin pastası alternatiflerini de damak tadına önem verenler için internet aramalarında çokça bulabilirsiniz.







Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.