Doğru damatlık seçimi

Düğün günü yaklaşmasına rağmen bir damat olarak damatlığınızı hala seçemediniz mi?  Farklı seçenekler arasında kaybolmadan önce doğru damatlık seçimi konusunda bir kaç tüyo verelim.

Doğru damatlık seçimi

gelininsepeti | İşte damatlık seçiminde dikkat etmeniz gerekenler...


DOĞRU DAMATLIK SEÇİMİ

Düğün denince gelen konukların en çok merak ettiği ayrıntı gelinlik olsa da gelinin müstakbel eşinin giyeceği damatlığı da en az gelinlik kadar önemlidir. Gelin ve damadın eş olarak ilk kez bir topluluk karşısına çıktığı düğünlerinde birbiriyle uyumlu görünmeleri gelen konuklarında beğenisini kazanacaktır. Toplum olarak bizler düğünlerde daha çok gelinin ne giyeceğini merak ederiz. Fakat gelinin merak ettiği de, bakmaya doyamadığı eşinin yanında, birlikte nasıl görünecekleridir. Evlilik kadın için olduğu kadar erkek için de çok önemli bir olaydır. Sevdiği kadınla bir ömür birlikte olmaya yemin ettikleri yeni bir hayat kuracak, hayallerini ve evini paylaşacağı bir sürece adım atıyor olacaktır. Damatlık seçimi faslına geldiğinizde hazır bir damatlık mı alacağınıza yoksa, damatlığınızı özel olarak mı diktireceğinize karar vermeniz gerekir. Hazır bir damatlık takım elbise ya da smokin seçiyorsanız, her koşulda ölçülerinizin en doğru şekilde alınıp damatlığınızın ölçülerinize uyarlanması gerekir. Damatlığınızı bir tasarımcı hazırlıyorsa zaten ölçüleriniz alınacak ve size özel bir tasarım hazırlanacaktır. Bu yazımız da yeni çiftlerine yardımcı olabilecek, dogru damatlik secimi için yol gösterecek damatlık fiyatlarına ve markaların koleksiyonlarıyla başlamak en doğrusu olacaktır.

Damatlıklardaki fiyat farkının sebepleri:
Her damat düğününde en az gelin kadar özel ve şık görünmek ister. Gösteriş kadınlar kadar erkeklerin de göz ardı etmediği bir konudur. Damatlık fiyatlarındaki uçurum farklar sizi korkutmasın. Tüm bütçelere uygun olan takım elbise, smokin ve frakları biraz araştırarak arzunuza göre bulabilirsiniz. Öncelikle kaliteyi benimsemiş markalar müşterilerine ciddi anlamda önem verir ve onların talepleri doğrultusunda hareket eder. Ürünlerini buradan yola çıkarak dizayn eder. Şayet siz kesenin ağzını açacak olursanız elbette düğününüzün parlayan tek yıldızı olabilirsiniz. En popüler damatlık modellerinin olmazsa olmazı yelek, kuşak, papyon, frak, smokin bu fiyatı katlayan parçalardır. Fakat siz yine de en iyisi ile kendinizi taçlandırın. Takım elbise bir erkeğe yakışan, bir erkeğin güçlü, şık ve kararlı görünmesini sağlayan en iyi giyim aksesuarıdır.

Siz nasıl ki müstakbel eşinizi gelinliğiyle gördüğünüzde beğeniyle doluyorsanız, emin olun müstakbel eşiniz de sizi o en mutlu gününüzde hayranlıkla süzecektir. En güzel takım elbiseyi giyip eşinizin karşısına çıkma şansına sahipseniz dünyanın da en mutlu insanısınız demektir.

Doğru damatlık seçimi

Damatlığınızı diktirerek fark yaratabilirsiniz!
Düğün günü yaklaşmasına rağmen, hala istediğiniz damatlığı bulamadıysanız ya da denediğiniz damatlık modellerini bir türlü beğenmiyorsanız, sizin için en doğrusu damatlık diktirmek olacaktır. Fiziksel özelliklerinizi göz önünde bulundurarak kafanızda belirlediğiniz modeli diktirebilirsiniz. Vücut ölçülerinize göre üzerinize tam olarak dikilmiş bir takım elbisenin duruşu, hazır giyimden her zaman için daha iyi olacaktır.

Damatlık dikimi için öncelikle vücudunuzu iyi tanımalı ve gerçekten ne istediğinize karar vermelisiniz. İlk aşamada renk ve kumaş özelliklerini belirlemelisiniz. Kış düğünü olacaksa lacivert ve siyah gibi koyu renkler, kır veya sahil düğünü olacaksa beyaz ve krem rengi gibi açık renkler tercih edilebilirsiniz. Kumaşın kalınlığını da mevsim koşullarını dikkate alarak seçebilirsiniz.

Damatlık dikiminin sonraki aşamasında stilinize karar vermelisiniz. Bu etapta dönemin trendlerini araştırabilir ve bu modellerden hoşunuza gidenleri belirleyebilirsiniz. Kafanızda oluşturduğunuz tasarımınızı terzinizle paylaşarak geliştirebilir veya terzinizden yardım isteyebilirsiniz. Terzinizin daha önce dikmiş olduğu damatlık modellerini inceleyerek, damatlığınızın kruvaze mi, yoksa şal yaka mı olacağına karar verebilirsiniz.

Damatlık dikiminde ceketinizin üzerinize tam oturması sizi daha şık gösterecektir. Ceketin omuzlarınıza tam olarak oturduğuna emin olduktan sonra kol boyunu kontrol etmelisiniz. Ceketinizi giyip kolunuzu serbest bıraktığınızda, kol boyu baş parmağınızın üst boğumuna gelecek şekilde ayarlanmalıdır.


Dikim esnasında pantolonunuzun boyuna ve rahatlığına da dikkat etmelisiniz. Pantolonun ağ kısmı tam oturmamalı, bel kısmında ise bir parmak boşluk bırakarak beli sıkmaması sağlanmalıdır. Pantolonun boyu ayarlanırken, mutlaka düğün günü giyilecek ayakkabı ile prova yapılmalı, paçalar yerde sürünmeyecek veya kısa kalmayacak şekilde ayarlanmalıdır.

Damatlık kombinasyonunun seçiminde en önemli parçalardan biri de gömlektir. Dikilen gömleğin yakası ve kolları rahat olmalıdır. Gömleğin yakası çok oturmamalı ve manşetler ceketin kollarından 2-3 santimetre kadar dışarı çıkmalıdır. Gömleğin uzun bir süre üzerinizde kalacağını düşünerek, pamuklu kumaşları tercih etmeniz sizin için daha yararlı olur.

Damatlığınızın dikimi tamamlandıktan sonra, küçük aksesuar veya detaylarla damatlığınızı hareketlendirebilir ve farklılık yaratabilirsiniz. Ceketin yakasını farklı bir kumaş ile kaplatabilir, ceket veya pantolon ceplerine biye yaptırabilir veya göz alıcı kol düğmeleri kullanabilirsiniz. Böylece takımınız diğer erkeklerin giydiklerinden ayrılacak ve farklılığınızı ortaya koyacak bir tasarıma kavuşacaktır.

Her şey bittikten sonra damatlığınızın her ayrıntısını dikkatle inceleyin ve herhangi bir yerini beğenmediyseniz, düğünden önce mutlaka değişiklik yapılmasını sağlayın. Beğendiğinizden ve rahat hareket ettiğinizden emin olduktan sonra damatlığını teslim alabilirsiniz. Artık düğünün en şık erkeği olmaya hazırsınız…

Damatlık seçerken bunlara dikkat edin!

  • Damatlık modelinin gelinlikle bir bütünlük içinde olması, gelinliği gölgede bırakacak kadar ön planda olmaması ama damadın düğün konuklarından biri sanılmasına yol açacak kadar da sade olamaması gerekir.
  • En doğru damatlık seçimini yapmanızı müstakbel eşinizi size bir kez daha hayran bırakacaktır. Eşinizin de beğeneceği tercihlere öncelik vermeniz hoş bir jest olacaktır.
  • Ceketinizin size dar ya da büyük olmadığına emin olun ve hareket kabiliyetinizi sınırlayan bir ceket giymeyin. Provalar esnasında ceketin içinde kollarınızı yeterince rahat hareket ettirip ettiremediğiniz muhakkak kontrol edin.
  • Gömlek yakanız ne çok dar ne de çok geniş olmalı. İşte doğru ölçüyü anlamak için mükemmel bir yöntem: Yakanız kapalıyken bir parmağınızı boğazınızla yaka arasına sokabilmelisiniz ama daha fazlasını değil.
  • Paça boyunuz doğru ayarlanmalı. İdeal paça boyu, ayakkabıların üzerine hafifçe dökülür. ne çok kısa ne de çok uzundur. Doğru ayarlanmamış bir paça boyu tüm şıklığınızı mahvedebilir.
  • Bir yaz düğünü yapıyorsanız ve yelek kullanıyorsanız, yeleğinizi sırtlı seçin. Böylece sıcaklayıp ceketinizi çıkarmanız durumunda kötü bir görüntü ortaya çıkamamış olur.
  • Aksesuarlara gereken önemi verin. Ayakkabınız temiz ve cilalı olsun. Kravatınız, gömleğiniz, varsa çiçeğiniz yamuk olmasın. Şık bir çift kol düğmesi ve zevkli bir saat kullanın.
  • Dik durun! Ne kadar yorgun olursanız olun kendinizi otele ya da eve atana dek dimdik durmalısınız.
  • Gülümseyin! Konuklara, gelininize, garsonlara… İşlerin ters gittiği anlarda bile gülümsemeniz etrafa güven verecek ve herkes her şeyin kontrol altında olduğunu düşünecektir.


Kaynak : Düğün Yardımcısı

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.